Sagunistii isi vor sustine proiectele NASA la Toronto

Sagunistii isi vor sustine proiectele NASA la Toronto

0 515
Sagunistii dau vietii o sansa chiar si dupa ce planeta ar fi distrusa. Elevii de la prestigiosul colegiu brasovean au obtinut locurile 2 si 3 la concursul de proiecte de supravietuire organizat de NASA. 10 dintre ei, creatorii celor mai bune simulari ale vietii in afara Terrei, vor merge la Toronto la un congres de specialitate.
Elevii au avut de creat o altfel de planeta care sa reziste in timp, un fel de satelit artificial in care s-ar putea trai in conditii normale de viata. Sagunistii de gimnaziu s-au intrecut cu mii de elevi din toata lumea si au reusit sa se claseze pe locurile 2 si 3 la categoria lor intr-un concurs renumit organizat de NASA. Carmen Tanasescu – profesor de fizica la Saguna si coordonatorul proiectelor, spune ca este vorba despre o reusita fantastica la gimnaziu, din noua proiecte care au fost depuse, 7 au premii si mentiuni. Columbus a obtinut locul 2 la Space Settlement Contest 2015. Este creatia elevelor de clasa a 7a de la Colegiul National Andrei Saguna iar macheta gindita de ele este o ministatie spatiala, cu mai multe niveluri in care oamenii pot trai in cazul in care pamantul s-ar distruge.
Un alt grup de mici fizicieni entuziasti ar popula statia cu oameni din fiecare categorie sociala.
Cele 3 echipe care au reusit sa obtina premiile 2 si 3 au posibilitatea sa-si prezinte machetele, ideile si posterele in fata unui juriu specializat in luna mai la o conferinta importata care va avea loc in Toronto. Pentru deplasarea si cazarea in Canada elevii au  nevoie si de sustinere financiara pe care profesorii se vor stradui sa o obtina din sponsorizari.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.