Sacrificiile Guvernului Boc pe altarul ultimului an de mandat prezidential

Sacrificiile Guvernului Boc pe altarul ultimului an de mandat prezidential

0 94

La ceremonia de investire a noului Guvern, presedintele Basescu a dat de inteles ca asteapta de la Cabientul Boc sa faca tot ce nu s-a facut pana acum astfel incat el, Basescu, sa-si duca la indeplinire toate promisiunile facute electoratului. Mai pe sleau, Presedintele vrea sa obtina inca un mandat si asta depinde in mare masura de Guvernul Boc. Care Guvern si-a inceput treaba cu un discurs de un rar populism. Noul premier propune ca timp de un an administratia sa nu mai achizitioneze bunuri si masini decat daca sunt strict necesare unei mai bune activitati. Ca sa vezi ce sacrificii, sa stea parlamentarii si ministrii cu masinile din 2004 si 2005! Asta nu era de discurs de investire, era de bun simt si nu doar pana la obtinerea unui nou mandat de catre Basescu ci pentru totdeauna. Intr-o tara in care sunt batrani care nu-si pot permite sa-si cumpere un kilogram de mere, risipa din bani publici nu are ce cauta! Acceasi poveste si cu membrii Consiliilor de Administratie. Boc propune ca timp de un an, membrii CA de la intreprinderile de stat sa nu fie indemnizati. De ce nu i-a venit ideea asta acum 4 ani, cand blonda respinsa de la Ministerul Integrarii Europene a fost numita in CA al Portului Constanta? Intreb si eu asa, de curiozitate! Nu Domnu` Boc, nu asa se face! Orice munca trebuie platita, dar este vorba despre munca si plata muncii, nu despre avantaje materiale obtinute pe seama simpatiilor prezidentiale. Dupa ce fiecare client politic a incasat mii de euro lunar, veniti si ne scoateti ochii cu un moratoriu de 1 an. Nu moratoriu de un an vrem, bun simt de 4 ani, asta e problema, nu vrem ca dupa ce iese iar Basescu (daca o mai iesi) sa platim iar o armata de doamne, domnite, cavaleri si slugi, doar pentru ca Base are obligatii. Platiti mebrii CA, dar cu masura, in functie de munca depusa!
Ceea ce Boc a prezentat in Parlament este doar un discurs populist, gretos ca o crema cu margarina, mult zahar si colorata in roz strident, nu un program anticriza. Si pentru ca greata sa fie completa, Presedintele a anuntat ca doar acum, la investirea Guvernului da sampanie, la remaniere ba! Care remaniere? Aia de dupa 2-3 luni de guvernare, ori aia de dupa ce-si va vedea el sacii in caruta? Si asta e tot masura de austeritate, ca da sampanie mai rar? Atunci e de bine, sa vezi ce usor trecem noi peste criza, fata de poparele risipitoare unde presedintii dau sampanie de cate ori schimba port stindardul!
Ei, daca asta ni se propune pentru iesirea din criza, inteleg ca acesta criza e ceva care presupune sa-ti iei masina mai rar de una pe an, sa faci voluntariat in Consilii de Administratie si sa bei mai putina sampanie! Pai nici nu-i asa de greu, pare chiar distractiv!
Buuun, ne-am lamurit cu criza, pe cand programul de guvernare?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.