Sacele are Ocolitoarea si canalizarea suspendate

Sacele are Ocolitoarea si canalizarea suspendate

0 89
Peste 3 trei zile ar fi trebuit sa taie panglica Ocolitoarei. La Sacele nu va fi insa nicio inaugurare in 15 septembrie: autoritatile privesc neputincioase lucrarile finalizate in proportie de 90%  si abandonate, dupa ce Guvernul Ponta a sistat finantarea. Aceeasi soarta are si proiectul canalizarii, suspendat pana cand vor fi deblocate fondurile europene pentru programe de mediu.
La inceputul lui iulie, lucrarile la tronsonul al doilea al ocolitoarei municipiului Sacele au fost sistate brusc, fara niciun preaviz. In acel moment, lucrarile erau foate avansate: practic, ocolitoarea mai are nevoie doar de asfaltare pentru a putea fi gata sa preia traficul greu care traverseaza acum parte din municipiul Sacele.
Acest tronson al ocolitoarei sacele are lungimea de 4.22 de km si face legatura intre primul tronson, platforma Electroprecizia si ocolitoarea municipiului Brasov. Nu este singurul proiect sistat la Sacele: la fel s-a intamplat si cu lucrarile pentru introducerea canalizarii .
Desi autoritatile locale poarta discutii cu ministerul Mediului si CNADNR, nu li s-a promis niciun termen la care ar putea fi reluate lucrarile sistate. In prezent, o parte a traficului greu continua sa treaca prin municipiul Sacele, pe DN1 A pentru a ajunge pe DN1 sau pe ocolitoarea Brasovului.
Prin construirea partii a doua a ocolitoarei Sacele, cea care urma sa faca legatura intre prezenta ocolitoare, DN1 A si Ocolitoarea municipiului Brasov, tot traficul greu ar fi fost scos din localitate, lucru foarte important pentru siguranta sacelenilor dar si a cladirilor vechi de 100 de ani, situate de-a lungul drumului national.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.