Sacele a ajuns la gradul maxim de indatorare

Sacele a ajuns la gradul maxim de indatorare

0 113

Fostul primar al municipiului Sacele, Vasile Lata, a imprumutat 16,5 milioane de lei pentru ocolitoare si canalizare in doua cartiere. Localitatea, care a atins gradul maxim de indatorare, plateste in fiecare luna 330.000 de lei, din care 230.000 numai dobanda. O datorie care apasa greu acum pe umerii actualului edil, Nistor Florea, care construieste ocolitoarea din alte fonduri si trebuie sa refaca toata canalizarea.
Pentru ca Vasile Lata a imprumutat banii cu perioada de gratie de peste doi ani, sumele au inceput sa fie platite abia dupa ce liberalul a parasit functia. In acest moment, municipiul Sacele plateste in fiecare luna 330.000 de lei, din care 230.000 inseamna numai dobanda. Nu ar fi fost grav daca fostul primar ar fi utilizat banii cu folos, insa tronsonul de ocolitoare s-a facut in actualul mandat, din alte fonduri iar canalizarea in cartierele Baciu si Turches a fost executata intr-un mod dezastruos.
Pentru actualul primar este extrem de dificil sa gaseasca surse de finantare pentru lucrarile care au ramas de executat.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.