Sa nu vad, sa nu aud, sa nu vorbesc?

Sa nu vad, sa nu aud, sa nu vorbesc?

0 186


Pe bulevardul Saturn si pe Zizin, in locurile de afisaj din statiile de calatori, sunt postate alternativ afise cu Rolling Stones? (aia de sustin ca trei lucruri sunt importante in viata, sexul, drogurile si alcoolul) si afise cu Traian Basescu.


O fi vreo legatura subtila, o fi vreun a propos, o fi Basescu la concurenta cu trupa? Nu, e campanie pentru referendum si pe masura ce te apropii de centrul istoric, Rolling Stones paleste: ramane Traian Basescu, cu mainile la gura, cu degetele in urechi, cu mainile la ochi. Ai zice ca joaca baza, dar aparentele inseala. El vrea doar sa probeze daca lumea l-ar place mai mult surdo-mut.Sa nu aud! Asta vor ei, tu ce vrei?Sa nu vorbesc! Asta vor ei, tu ce vrei?“ Eh, vreau eu multe, dar cand e vorba de presedinte, desi nu-i frumos sa faci discriminari pe criterii de handicap, vreau totusi unul care aude, vede si vorbeste (era cat pe-aci sa zic ca vreau unul care rade, canta si danseaza, dar Basescu exact asta a facut jumatate de mandat si rezultatele se vad).


Asadar chiar nu vreau un presedinte surdo-mut si nici orb ca Justitia cea cu bretonul in ochi, desi, au fost momente cand mi-am dorit mult ca presedintele sa fi tacut (de pilda cand a spus ca Marea Neagra este lac rusesc, ori cand il imbarbata pe Putin sa nu-si faca griji cu intrarea noastra in NATO, ori cand i-a venit de Axa Bucuresti Londra Washington, ori cand a explicat problema nationala cu licuricii), sa nu fi vazut (cand s-a uitat prea lung in decolteul stim noi cui) si sa nu fi auzit (cand i s-a spus ca este cel mai iubit fiu al poporului).


In rest, din partea mea (daca nu ma intreba , nu indrazneam), Presedintele are liber la auzit, vazut si vorbit, la fel cum are liber la umblat de colo-colo. Desi, parca e aiurea de tot, ca un sef de stat, fie el si suspendat, sa se duca intr-o alta tara si sa-si faca acolo campanie electorala, cum a facut Basescu: dupa Bucuresti si Vama Veche s-a gandit ca ar fi misto?sa-si faca o frumusete de campanie la Madrid. E prea de tot! Putin prea avangardist… sau poate putin prea realist, romanii plecati din tara sunt cei care, cu putin noroc, reusesc sa traiasca bine! In Romania, Dumnezeu cu mila si electoratul cu stampila!


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.