Să nu lași niciodată școala să-ți distrugă educația! Fiți rebeli, fiți nebuni,...

Să nu lași niciodată școala să-ți distrugă educația! Fiți rebeli, fiți nebuni, fiți liberi!

1 168

Nu-mi amintesc prea multe din prima zi de școală. Ce știu sigur e că am urât trezitul dimineața. Nu doar în prima zi, în toate cele care au urmat.
A urmat o misiune grea: să nu las niciodată școala să-mi distrugă educația.*
Sistemul de învățământ, așa cum e structurat azi, te învață câteva lucruri complet GREȘITE.
Îți impune să te temi – de autoritate, de note. Să respecți oamenii, nu pentru că sunt valoroși, ci pentru că ți se impune. Să te compari cu alții, să fii compliant, umil.
Un rahat!
Școala? Fabrica de imbecili – profesori și elevi deopotrivă.
Sistemul educațional clasic e dezvoltat astfel încât să creeze muncitori obedienți, nu gânditori liberi. E un sistem care evaluează doar memoria (abilitatea de a toci, de a reda mecanic informația), nu capacitatea de a raționa, de a înțelege. În școală, mai întâi ți se predă o lecție, apoi dai un test, pe când în viață e fix pe dos.
Școala te împiedică să-ți urmezi visurile, fiindcă te obligă să irosești timp pentru a învăța lucuri INUTILE, care nu te interesează și nu-ți vor folosi niciodată, în loc să te stimuleze să-ți descoperi vocația, să te încurajeze să fii inovator în domeniile care te pasionează.
Da, școala e un cimitir al copilăriei, al tinereții, al visurilor. Asta trebuie să știți, dragi elevi.
Faptul că aveți note mari nu garantează că veți avea succes în viață.
Faptul că profesorii vă apreciază nu înseamnă că veți ajunge oameni de valoare. Din contră, istoria, dar și experiența empirică, dovedesc că, de cele mai multe ori, e fix pe dos.
Știți ce e important în școală: să învățați să discerneți între profesorii mediocri și dascălii care merită să vă devină mentori.
Să legați prietenii, să învățați să colaborați, să descoperiți faptul că „unde-s mulți, puterea crește”.
Să găsiți curajul de a vă ridica în picioare, a sta drepți și a lupta pentru ideile voastre, de a vă opune abuzurilor, nedreptăților. Când vi se spune „shh, gura!”, să țipați mai tare, când vi se spune să stați jos, să vă urcați pe bănci, când sunteți amenințați, să vă citiți drepturile. Memorați-vă drepturile și, desigur, îndatoririle. Astfel, nimeni vreodată nu vă va călca în picioare, căci nu vă veți lăsa voi călcați în picioare.
Nu vă temeți niciodată să desfideți normele sociale, să fiți nonconformiști, să puneți întrebări și, mai presus de orice, gândiți liber(i). De fapt, gândiți oricum vreți voi, dar GÂNDIȚI! Cum învățați să gândiți? Citind!
Ăștia sunt anii în care e esențial să citiți mult, să devorați literatura! Nu faceți confuzia între ignorant și rebel! Știți care e diferența? Lectura! Inteligența emoțională. Dacă nu citiți, dar bateți cu pumnul în masă, nu sunteți „șmecheri și liberi”, veți fi la fel de imbecili precum colegii voștri tocilari, ăia care memorează orice, care vânează note mari, dar nu înțeleg nimic.
Lecturile, pasiunile insațiabile, vocația voastră, ele vă vor deschide porți, lumi, vă eliberează, vă poartă oriunde, vă urcă și vă vor susține când vă va fi cel mai greu!
Anii de școală pot fi minunați și benefici, însă doar dacă aveți CURAJUL de a nu vă lăsa uniformizați de un (alt) sistem cangrenat!
Dați-le bătăi de cap părinților și profesorilor.
Fiți CU MINTE, nu cuminți.
Fiți rebeli, fiți nebuni, fiți liberi!
Altfel, nu aveți nicio șansă. Sistemul ăsta pernicios, futut (ca să nu mai căutăm eufemisme), vă va distruge pe toți.
În fine. Spuneam că nu-mi amintesc prea multe din prima zi de școală, dar las o poză. – Zâmbește la poză! Eu!

* Citat org. din Mark Twain: „I have never let my schooling interfere with my education.

Autor: Dinu Popescu
Sursa: facebook.com

 

COMENTARII

 1. Articol de pulifrici idiot. Deși la unele le nimerește. La exemplul cu cititul.
  Păi dacă ar fi după ăștia am avea și noi un învățământ de doi bani ca occidentalii. Da, da, ca occidentalii. Mulți îi laudă dar nu au idee cât sunt de reduși ăștia.
  Cine nu crede să analizeze cîți s-au lăsat injectați la noi și cîți occidentali în plandemie.
  În școală trebuie să se predea și materii care, POATE, nu-ți vor fi de folos în viață. Doar poate. Ca istoria. De ce zic asta? Păi cum era aia cu „Cine nu cunoaște istoria riscă să-i repete greșelile”? Sau anatomia, biologia… Așa ai fi știut că o botniță nu poate opri un virusache:. E ca și cum ai vrea să oprești cu o plasă de pescuit să treacă un purice de baltă.

  Unii au talent la matematici, nu Păi ce ar fi ca ăia să învețe doar matematica, informatica, nu? Uite că așa se vrea. Și cîți dintre „aitiști”, deci dintre cei care au studiat matematica și informatica, s-au lăsat injectați? APROAPE TOȚI!
  Mă opresc aici cu speranța că ați prins ideea.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.