S.O.S. Delta Dunarii!

S.O.S. Delta Dunarii!

0 70

Un tinut unic cu peste 1200 de specii de copaci si plante, cu cea mai bogata fauna ornitologica de pe continent (mai mult de 300 de specii, printre care colonii unice de pelicani) si ihtiologica (reprezentata de circa 100 de specii, din care


amintim heringul de Dunare si sturionii), Delta Dunarii este cea mai mare rezervatie de tinuturi umede din Europa, acoperind o suprafata de 2.681 km patrati.


Pe fondul unei legislatii incomplete si de multe ori depasite, intre anii 1990 si 2000 s-a produs o degradare continua a ecosistemului Deltei Dunarii.


?


Salvati Delta!


Sase tone de PET-uri au fost adunate in numai o luna din Delta Dunarii. Actiunea de strans PET-uri si deseuri a fost coordonata de asociatia Salvati Delta – Academia Catavencu. Voluntarii au dorit prin actiunea lor sa traga un semnal de alarma si sa ii determine pe oameni sa realizeze cat de grava este problema gunoaielor din Delta.


Cele sase tone de peturi au fost stranse de pe o singura insula, aflata intr-o zona protejata, unde nici nu ar fi trebuit sa existe gunoaie. Campania de curatenie se va finaliza prin constructia unui monstru din PET-uri.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.