S-au votat noile minuni ale lumii moderne

S-au votat noile minuni ale lumii moderne

0 70

Oameni din intreaga lume au votat prin telefon sau pe Internet cele sapte minuni ale lumii moderne. Concursul a fost lansat de cineastul si aventurierul elvetian, Bernard Weber, insa nu a fost recunoscut de UNESCO. In luna ianuarie 2007, cand a fost lansat concursul, s-a format un juriu format din arhitecti prestigiosi, care au elaborat o lista initiala care a cuprins 77 de monumente. In finala s-au calificat 21 de monumente.


Organizatorii au declarat ca acest concurs a constituit un prilej de a promova la nivel global cultura societatilor care s-au dezvoltat in arii geografice diferite de Europa si Orientul Mijlociu.


?


Rezultatele voturilor


Ordinea celor sapte minuni ale lumii a fost votata in urma unui concurs online la care au participat peste 100 de milioane de oameni si a fost facuta publica pe stadionul Da Luz al echipei Benfica Lisabona, din Portugalia, in cadrul unei ceremonii impresionante prezentate de actorii Hillary Swank si Ben Kingsley.


Marele Zid Chinezesc, Colosseumul din Roma, Machu Picchu din Peru, Taj Mahal din India, Petra din Iordania, Christ Redeemer din Brazilia si Chichen Itza din Mexic sunt cele sapte noi minuni ale lumii.


La festivitatea de premiere au fost prezente personalitati precum premierul portughez Jose Socrates, fostul secretar al ONU, Kofi Annan, actrita Jennifer Lopez, fostul astronaut Neil Armstrong si fotbalistul Cristiano Ronaldo.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.