S-au terminat testele nationale

S-au terminat testele nationale

0 61

Joi, 21 iunie, absolventii claselor a VIII-a au sustinut ultima proba a testelor nationale, la probele istorie sau georgrafie la alegere. Pentru ambele discipline, reprezentantii Ministerului Educatiei au extras varianta cu numarul 58. Cei aproximativ 230.000 de elevi au incheiat testele nationale, organizate in vederea stabilirii selectiei si repartizarii elevilor in clasa a IX-a a ciclului inferior al liceului sau a scolii de arte si meserii. Prima afisare a rezultatelor are ca termen data de 24 iunie, pana la ora 16.00.


Evaluarea rezultatelor se face cu note de la 10 la 1, respectandu-se cu strictete baremele de evaluare si de notare transmise de Comisia nationala. Nota minima de promovare la fiecare dintre probe este 5. Prin urmare, un candidat este considerat promovat daca obtine cel putin nota 5 la fiecare test. In caz contrar este declarat respins. Media generala se calculeaza ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, din notele obtinute la cele trei teste nationale (respectiv 4, pentru candidatii care sustin si test scris la limba si literatura materna).


Elevilor care promoveaza testele nationale li se elibereaza un certificat care sa ateste promovarea acestora. Celor care nu promoveaza li se elibereaza, la cerere, copie dupa foaia matricola. In caz de nepromovare a testelor nationale, absolventii clasei a VIII-a pot fi repartizati in clasa a IX-a, la scoala de arte si meserii.


?


La mate a fost mai greu


Elevii care au sustinut miercuri examenul la matematica spun ca s-au confruntat cu probleme la Varianta aleasa de ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Cristian Adomnitei, pentru aceasta proba, a fost cea cu numarul 56. Daca, de la examenul de limba romana, mai toti elevii ieseau cu zambetul pe buze din examen si sperau sa primeasca cel putin nota 8, proba de matematica le-a pus probleme mai serioase. Unii dintre elevi au reusit sa rezolve toate subiectele variantei 56 si pareau siguri ca vor lua note mari, altii, in schimb, au spus ca spera sa ia macar nota 5 pentru a trece de acest pas important in evolutia lor. Subiectul care le-a dat batai de cap a fost cel de geometrie, multi dintre candidati, chiar si cei care s-au pregatit serios, au spus ca s-au descurcat mai greu la acest punct.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.