S-au speriat lautarii?

S-au speriat lautarii?

0 126

Mare nunta, mare!  • Nasii? ???????????? – Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu
  • Mirii????? ????????? – Romania si Bugetul de Stat
  • Nuntasii ?????? ? Clasa politica (membri de partid si simpatizanti) si inalti functionari de stat din institutiile statului de drept.
  • Spectatorii??? – Electoratul roman, care dupa ce i-a condus pe nuntasi la petrecere (citeste guvernare) a fost poftit politicos sa paraseasca sala.
  • Lautarii????????? – sunt de fapt niste guristi, care mai mult dupa ureche se intrec in dedicatii pentru nuntasi si in special pentru nasi.

Nunta merge bine, bucatele sunt dirijate de „baietii destepti”? pe la mese, …pe sub masa si din cand in cand catre lautari (conform obiceiului scuipa si lipeste hartia pe frunte).


Rar si cu masura spectatorii primesc si ei ceva bucate, destul sa nu se agite si sa tulbure nunta, suficient cat sa nu moara de foame, nu de alta dar, trebe taxe si impozite pentru a cumpara bucate.


Nunta merge bine, nasii in capul mesei glumesc si se mai tachineaza, fiecare dand sa ia fata celuilalt, atmosfera e placuta, tortul e mare, ospatarii („baietii destepti”) il portioneaza si distribuie felie dupa felie, vinul curge, nunta merge bine …


Nunta ajunsese pe la jumatate, (…de mandat), cand nasii, incep sa-si arunce laturi in cap (sa fie vinul de vina ?), fiecare incercand sa-l dea pe celalalt afara de la MASA (PUTERE-GUVERNARE).


Nuntasii s-au grupat unii in stanga, altii in dreapta, cei mai multi la mijloc (impartiali ca tot romanul si traseistii notorii) asteptand castigatorul pentru a-l aplauda.


Spectatorii privesc scarbiti, disperati, dezamagiti oricum tulburati dar in nici-un caz turmentati, chiar daca aproape 70% dintre romani nu mai vor sau nu mai stiu cu cine sa …voteze.


Lautarii, dupa ce au cantat fals si strident pentru a acoperi cearta celor doi si a ” adormi” spectatorii dupa un scurt moment de deruta se reped la microfon si … Nu! Nu se aude ca in decembrie ’89 indemnul, stati linistiti la locurile voastre ci un APEL.


Nu se aude prea bine. E ceva cu opriti-va, ganditi-va la mireasa, la Romania, la tarisoara noastra, in aceste momente solemne (ale nuntii sau ale aderarii nu e clar), ne priveste Europa etc. etc., se mesteca si se amesteca vorbe.


Lautarii – desi mai corect? ar fi sa-i numim manelisti, guristi etc.? – s-au speriat ca se sparge nunta si pierd bacsisul (sinecuri? date de clasa politica si primite de de acesti „itelectuali subtiri”).


Itelectualii subtiri”, parafrazand pe „atotstiutorul conducator”, sunt lautarii de la aceasta nunta, cei care in marea lor cuprindere, 50 la numar, semneaza, ca in timpurile odioase, cu profunda manie proletara manifestul pro – Basescu, oripilati de posibila suspendare.


Nu am sa dau acum si aici exemple despre sinecurile primite de „semnatari”. Am sa dau, in schimb, doar un exemplu din ceea ce sar putea considera ca fiind o actiune de succes – campania”Pentru un Parlament curat”(?).


Va rog sa ma contraziceti legat de rezultate campaniei care i-a propulsat in Parlament pe cei care „fac legi pentru infractori”, dupa cum a declarat de curand nasul, adica presedintele Traian Basescu.


Afirmatia este extrem de dura, dar pentru a fi contrazisa va rog sa nu folositi vorbe, ci sa va sprijiniti pe actiunile concrete si rezultatele palpabile obtinute in ultimii 17 de aceasta parte vocala si radicala a societatii civile grupate mai ales in jurul G.D.S. (Grupului de Dialog Social)


?


Repet, eu cred ca s-au? speriat „lautarii” si inchei nu inainte de a remarca ca formularea cu alte coordonate istorice poate semana cu contributia „tovarasului Nicolae Ceausescu” la stabilirea strategiei Noii ordini economice internationale de prin anii ’80, ca formularea „…sunteti primul presedinte”…, este destul de aproape de lauda adusa odata marelui „carmaci deschizator de drumuri”!


Asadar, nepretuitii nostri „itelectuali – lautari”, incepeti sa semanati cu pupincuristii lui Ceausescu!


Fara a avea insa talentul atat de contestat (indreptatit sau doar partial indreptatit) al marelui Adrian Paunescu.


?


I.Ghe. Cumpana

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.