S-au intors boschetarii

S-au intors boschetarii

0 75


Da, s-au intors boschetarii, cu gunoaiele lor morale si materiale, sub pasajul CFR de langa Faget, de unde fusesera izgoniti, nu de mult, de organele de ordine.


Acesti oameni fara capatai, vazand ca zona a fost eliberata de politisti, s-au intors la vechile culcusuri de pe si de langa tevile de agent termic, care le asigura incalzire gratuita.


Odata cu revenirea oamenilor nimanui s-a intors si potopul de gunoaie si, ce este mai grav, nesiguranta integritatii trecatorilor pe timp de noapte, si chiar a locatarilor din blocurile din preajma. Aceasta si pentru ca s-a inmultit numarul boschetarilor si al aurolacilor, multi venind din gara, unde nu mai sunt lasati sa “parcheze”. Iar acesti oameni, imbacsiti cu alcool si alte produse halucinogene, devin foarte periculosi cand si-au pompat indeajuns “matrafox” in ei.


Pe deasupra au decopertat si straturile izolatoare ale conductelor de agent termic, inclusiv tabla, pe care probabil au vandut-o la fier vechi. Iar CET-ul, chiar daca a fost sesizat, si-a trimis oamenii care au venit, au constatat si au plecat, parte din caldura pentru locuinte ducandu-se naibii.


Autoritatile au promis noi actiuni de curatire a zonei, dupa care boschetarii se vor intoarce iarasi. Asa ca aceasta nu este o treaba oabla, caci ciclul isi va continua mersul.


Chiar daca unii ma vor condamna sub diferite motivatii, eu as baga pe toti acesti oameni in cazarmi, sub paza, si i-as obliga la munca. Chiar si sub paza. Si ori s-ar intoarce de pe unde au venit, ori vor incerca sa se reintegreze in viata societatii normale.


Caci daca nu se poate cu binele in asemenea cazuri-limita, atunci este neaparata folosirea dura a constrangerii, spre binele si linistea societatii.


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.