S-au dopat înainte!? Cazul Corona: pentru prima dată în trei ani PSD...

S-au dopat înainte!? Cazul Corona: pentru prima dată în trei ani PSD Braşov îi cere socoteală (şi) lui Scripcaru.

0 103


Aleşii locali braşoveni ai PSD au anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, în ce condiţii vor vota astăzi hotărârea de Consiliu Local prin care CSM Corona va beneficia de consultanţă juridică plătită de la bugetul local în ancheta prin care municipalitatea să achiziţioneze servicii de consultanţă juridică pentru reprezentarea în instanţă a clubului cu finanţare de la bugetul local. Mai exact pesediştii spun că preşedintele clubului şi staff-ul tehnic de la secţia de handbal trebuie să îşi depună demisiile.
Dacă nu, social-democraţii nu vor vota hotărârea privind achiziţionarea de către municipalitatea braşoveană a serviciilor de consultanţă juridică pentru club.

PSD nu îl menajează – probabil pentru prima oară – nici pe Scripcaru
Mai exact aleşii locali social democraţi vor vota respectiva hotărâre doar dacă preşedintele CSM Corona, Liviu Dragomir, dar şi toţi membrii staff-ul tehnic al secţiei de handbal îşi vor anunţa demisia. „Nu poţi să ceri demisia preşedintelui şi staff-ul tehnic să rămână în funcţie, pentru că toţi sunt la fel de vinovaţi în acest caz. Suntem de acord ca din bani publici să se «spele imaginea» clubului şi a sportivelor, dar nu în condiţiile în care există actuala conducere. Dacă primarul girează aceste persoane, atunci ar trebui să îşi dea şi el demisia”, a declarat Pătraşcu.
El a şi enumerat persoanele care ar trebui să demisioneze: Ion Crăciun – antrenor principal al echipei de handbal, Gică Anton – antrenor secund, Marius Capră – medicul echipei, Csaba Szocs – maseur, Alina Teslăraşu – coordonatorul secţiei de handbal, Mariana Tîrcă – director tehnic, Dragoş Stinghe – organizator de competiţie.

Audit de la Curtea de Control a României
Lucian Pătraşcu a anunţat că a fost depusă o solicitare la Curtea de Conturi, prin care a solicitat instituţiei să verifice activitatea financiară a clubului din cursul anului 2019. „Am cerut un audit cu privire la banii cheltuiţi pentru aceste proceduri medicale. Dacă aceste cheltuieli au fost făcute nelegal, va trebui să vedem cine răspunde”, a spus sursa citată.
Totodată, PSD Braşov a anunţat că vor solicita în şedinţa de plen de astăzi ca la nivelul Consiliului Local să se constituie o comisie de anchetă care să verifice activitatea clubului. „Propunerea noastră este din această comisie specială de anchetă, formată în funcţie de procentul pe care fiecare partid îl are în Consiliul Local Braşov”, a mai spus Pătraşcu.
Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.