S-a topit Colalitia de guvernare – generalul Oprea s-a predat la Cotroceni!

S-a topit Colalitia de guvernare – generalul Oprea s-a predat la Cotroceni!

0 340

Sustinem alegerile anticipate sau orice formula pe care presedintele o va dori…
Liderul UNPR Gabriel Oprea a anuntat vineri, la iesirea de la consultarile de la Cotroceni cu presedintele Klaus Iohannis, ca UNPR sustine „orice formula pe care presedintele o va dori dupa consultari”, fie ca va fi vorba despre un Guvern politic, un Guvern de tehnocrati sau alegeri anticipate.
„UNPR, ca intotdeauna in probleme importante, in probleme de securtitate nationala, il sprijina pe presedintele Romaniei. UNPR sprijina stabilitatea Romaniei”, a declarat Gabriel Oprea.

PSD, ALDE și UNPR nu au discutat pentru un punct de vedere comun la consultări

PSD, ALDE și UNPR nu au avut discuții înainte de consultările de la Cotroceni în vederea formulării unui punct de vedere comun, a declarat copreședintele ALDE Daniel Constantin.Gabriel-Oprea sus
„Cu regret trebuie să recunosc faptul că nu am avut o discuție așezată înainte de a veni la Cotroceni. Sigur că fiecare partid are punctul de vedere pe care l-a prezentat, poate, la întâlnirile anterioare, dar chiar înainte de consultări nu am avut un punct de vedere comun cu care am venit în fața președintelui”, a afirmat copreședintele ALDE.
Constantin s-a declarat convins că atât PSD, cât și UNPR, dar și ALDE susțin în continuare actuala formulă de guvern interimar.
„Sunt convins și și-au spus de fiecare dată acest punct de vedere, atât PSD, cât și UNPR, cât și ALDE susțin în continuare formula de guvern interimar, dar nu am avut un punct de vedere comun pentru președinte”, a precizat copreședintele ALDE
La rândul său, copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a spus că presa trebuie să înțeleagă ceea ce reprezentanții ALDE au afirmat vineri la finalul întrevederii cu președintele și, pe de altă parte, ceea ce au spus celelalte partide participante anterior la consultări.

„Cred că trebuie să înțelegeți ceea ce noi v-am spus astăzi și celelalte partide v-au spus ieri, nimic altceva. Astăzi discutăm de o rundă de convorbiri cu președintele pentru degajarea unei soluții de viitor. Suntem în situația în care avem un Cabinet demisionar, cu un prim-ministru interimar, care gestionează numai treburile curente.(…) Deci, vom vedea în continuare cum vor evolua lucrurile”, a declarat Tăriceanu.
Președintele Klaus Iohannis a avut, vineri, consultări cu reprezentanții UNPR și ALDE, după ce joi s-a întâlnit cu reprezentanții PSD, PNL, UDMR și ai grupului minorităților naționale. AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.