S-a semnat Contractul pentru construcţia Tronsonului 4 Autostada Sibiu – Făgăraş

S-a semnat Contractul pentru construcţia Tronsonului 4 Autostada Sibiu – Făgăraş

0 204

În cadrul unei „CEREMONII” made Grindeanu (de Timișoara), la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) s-au semnat trei contracte (valoare 3,5 miliarede de lei) pentru obiective de infrastructură rutieră (în lungime de aproape 65 de kilometri).
Primul contract are o importanță aparte pentru brașoveni. Este vorba de construcţia Tronsonului 4 al Autostrăzii Sibiu – Făgăraş, în lungime de 16,26 km şi drumul de legătură cu DN1 (5,6 km).
Câştigătorul licitației asocierea Makyol Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret AS – Yapi Merkezi Insaat ve Sanayi AS. are o valoare de 1,19 miliarde de lei (fără TVA) şi prevede proiectarea şi execuţia celor 16,26 km ai acestui tronson în termen de 48 de luni, din care 12 luni perioadă de proiectare şi 36 de luni perioadă de execuţie a lucrărilor.
Tronsonului 4 face legătura dintre Sâmbăta de Sus – municipiul Făgăraş şi Drum de legătură cu DN1 al Autostrăzii Sibiu – Făgăraş (licitația s-a încheiat, a fost anunţat câștigătorul, pe data de 5 mai 2023).
Conform Master Planului Sectorul de Autostradă Sibiu – Făgăraş va asigura legătura pe un drum de mare viteză pe intercoridorul Moldova – Transilvania. Drumul de legătură cu DN1 are o lungime de 5,6 km.

Al doilea contract este cel care vizează construcţia secţiunii Leghin – Târgu Neamţ (30 km), parte din Autostrada A8 – Autostrada Unirii. Asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade a fost desemnată câştigătoare a contractului pentru proiectarea şi execuţia secţiunii 3 a Autostrăzii Târgu Mureş – Târgu Neamţ, cu preţul de 1,56 miliarde de lei, fără TVA.
Cel de-al treilea contract parafat miercuri este pentru Lotul 1 al Autostrăzii A0 Nord, în lungime totală de 17,5 km, ce va fi construit de Asocierea Impresa Pizzarotti – Retter Projectmanagement, la un preţ 815.075.249,74 lei, fără TVA.
Traseul Autostrăzii de Centură Bucureşti Nord – Lotul 1 se desfăşoară pe teritoriul judeţului Ilfov, între DJ 601A (Dragomireşti Vale – Bâcu) şi DN 1 în dreptul localităţii Corbeanca.
În cadrul contractului sunt prevăzute 10 structuri dintre care 2 pasaje de o complexitate tehnică ridicată, având o lungime de 733 metri (pasaj pe Autostrada de Centură peste CF101 Bucureşti – Piteşti DN7), respectiv 650 metri (pasaj pe Autostrada de Centură peste râul Colentina, CF 300 Bucureşti – Ploieşti şi CF Mogoşoaia – Buftea).

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.