S-a rezolvat problema stanii de pe pista

S-a rezolvat problema stanii de pe pista

0 174


Toate actele necesare demararii constructiei aeroportului Brasov-Ghimbav au fost obtinute, ultimul fiind? ordonanta privind trecerea a 200 de ha de teren din proprietatea statului in proprietatea Consiliului Judetean. De aici incolo proiectantii si constructurii aveau cale libera, cu conditia sa se mute stana amplasata exact pe amplasamentul viitoarei piste. Proprietarul, care detinea pe terenul respectiv o constructie trebuia insa despagubit, astfel incat sa fie multumit si sa cedeze terenul si cladirea.


In ce priveste terenul s-a decis sa se faca un schimb, Consiliul Hudetean avand suficient teren de dat in schimbul pistei. In ce priveste cladirea, prorpietarului i s-a promis fie o despagubire baneasca, pe care acesta a dorit-o de 300.000 de euro, fie o constructie similara, pe alt amplasament, realizata pe cheltuiala Consiliului Judetean. In sedinta de marti, plenul a decis sa-I refaca omului gospodaria, aceasta fiind o slutie mai ieftina, care ar costa Cosniliul cu 100.000 de euro mai putin, respectiv 200.000.


Odata rezolvata si aceasta situatie inedita, Consilierii vor fi chemati curand sa-si dea girul asupra contractului de proiectare-constructie-operare a obiectivului.


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.