S-a rezolvat problema poluării. Scripcaru a mai angajat un consilier!

S-a rezolvat problema poluării. Scripcaru a mai angajat un consilier!

0 396

Primarul Braşovului are de ieri – încă – un consilier pe probleme de mediu. Acesta este Ioan Sorin Banciu, ex-coordonator regional în cadrul World Wildlife Fund (WWF), fost consilier al secretarului de stat Erika Stanciu în Guvernul Cioloş, care se ocupa de păduri în Ministerului Mediului. Banciu este al doilea consilier pe probleme al primarului Scripcaru, celălalt fiind Bogdan Micu, care este şi consilier al ministrului Mediului.

În calitate de consilier al edilului de rezonanţă municipală, Banciu a început din prima zi să rumege limba de lemn afirmând inepţii ongiste precum faptul că are în plan ,,să implementeze un proiect educaţional”, prin care tinerii din Braşov să ,,conştientizeze importanţa protecţiei mediului”, dar şi să îi ajute pe aceştia să iubească natura şi ,,să înţeleagă principiile managementului silvic”. E bine? Staţi liniştiţi la calculatoarele dumneavoastră căci cele anterior amintite reprezintă doat un banal solo de cuvinte zdrăngănite.

V-aţi plictisit? Dacă nu mai luaţi o mostră de oengist moralist angajat pe banii statului:  „Trebuie să educăm, nu doar să criticăm ( băi criticii angajatorului Scripcaru, ciocu mic, aţi înţeles!? Vă pute oraşul? Mutaţi-vă! n.n.). Dacă ne deplasăm cu maşina proprie trei kilometri, în loc să utilizăm mijloacele de transport, o să ne dăm seama că soluţia este la noi (niciodată la voi, la autorităţi, n.n.), şi ar trebui să cerem mai puţin ( sau deloc, se poate!? cum să ai solicitări legate de instituţiile administrative plătite din banii publici!? ruşine!) sau să cerem altceva de la autorităţi, nu să rezolve magic ( tinere consilier ai picat în misticism, n.n.), peste noapte, probleme de poluare. Şi organizaţiile civice ar trebuie să transmită că este necesară o schimbare de comportament din partea fiecăruia, iar schimbarea nu poate veni doar din partea autorităţilor publice ( adevărat, nesimţiţi din adminstraţie au o singură constantă – leafa şi şpaga la timp)”, a spus cu cuvintele sale puţine dar bine ordonate propagandistic acesta.

Ioan Sorin Banciu

Banciu a mai declarat că, în acest moment, la nivelul societăţii percepe o lipsă de înţelegere a ceea ce înseamnă ,,managementul forestier”. „Discuţiile se poartă într-o singură direcţie, respectiv tăierile ilegale. Cred că aici este nevoie de o dezbatere reală (tăierile fiind ireal de ilegale, este adevărat), care nu a existat până acum. Nici oamenii de ştiinţă nu se pun de acord când se taie legal sau ilegal în România (oamenii de ştiinţă? de unde? Mama omida ce zice, că noi aştia care nu suntem oameni de ştiiţă vedem zilnic defrişări abuzive). Prin programul de educaţie verde vrem să îi ajutăm pe oameni să înţeleagă cum putem utiliza sustenabil pădurile”, a mai bâlbâit ceva Banciu.

Pe ce idei tâmpe se mai duc banii alegătorilor de sub Tâmpa: pădurea educaţională!
Referitor la proiectul educaţional, el a spus că presupune identificarea unor păduri care vor avea ,,un scop recreativ şi de educaţie”. Asta deoarece, presupunem noi, pădurile până acum aveau un rol stresant de agresivitate şi incultură. De asemenea, el a precizat că „vreau înfiinţarea unor cluburi de elevi care să înţeleagă cum funcţionează natura ( !!! ) şi să devină nişte lideri implicaţi, să ştie ce să ceară autorităţilor ( auzi consilierule, dacă toţi suntem lideri implicaţi cine dracu mai şi munceşte? Sau ne angajăm cu toţii la statul degeaba?). Avem în vedere ca în acest proiect să fie implicate trei licee din Braşov, pe care nu le-am stabilit încă (norocul liceelor). Practic, vor fi nişte şcoli în natură”.
Totodată, el a afirmat cu demnitatea arogantă a funcţionarului proaspăt ajuns într-o funcţie că vrea să vadă şi care este situaţia ariilor protejate, după ce statul român, prin Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP), şi-a manifestat intenţia de a le prelua. „Vreau să văd care este situaţia lor, dacă mai sunt la ANANP, dacă mai sunt administratori vechi care să ocupe de ele”, a precizat Banciu.

Pe raza municipiului Braşov sunt două arii protejate, respectiv Muntele Tâmpa şi Stejărişul Mare, care au fost luate în administrare de marele fâs denumit Agenţia Metropolitană Braşov.

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.