S-a redeschis Transfagarasanul

S-a redeschis Transfagarasanul

0 148

Joi, 14 iunie 2007, Transfagarasanul a fost redeschis circulatiei rutiere, odata cu deschiderea portilor tunelului de la Cota 2.000, care face legatura intre judetele Arges si Sibiu.


Administratia Drumurilor Nationale ii avertizeaza insa pe soferi sa reduca viteza intre kilometrii 109 si 116, unde pe anumite portiuni jumatate din carosabil este inca acoperit cu zapada, iar circulatia auto se desfasoara pe o singura banda.


?


Cel mai spectaculos drum din Romania


Transfagarasanul sau DN7C este unul din cele mai spectaculoase drumuri din Romania, care leaga regiunea istorica a Transilvaniei de Muntenia. Drumul a fost construit sa treaca peste Muntii Fagaras, cel mai inalt lant muntos din muntii Romaniei, care face parte din Carpatii Meridionali. Drumul urca pana la altitudinea de aproape 2.000 metri. Drumul in trepte foloseste serpentine pentru a urca fiind o provocare pentru orice masina. Datorita serpentinelor si drumului in rampa viteza de rulare este de 40 km/h. Drumul este inchis intre lunile octombrie si iunie din cauza zapezii care acopera drumul.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.