S-a redeschis și partea inferioară a masivului Postăvaru, putându-se coborî până jos,...

S-a redeschis și partea inferioară a masivului Postăvaru, putându-se coborî până jos, pe pârtiile Drumul Roșu și Sulinar; acest lucru aduce mulți schiori în zonă

0 78

Odată cu deschiderea pârtiilor din partea inferioară a masivului Postăvarul, a crescut considerabil și numărul de schiori în zona respectivă. Din păcate, s-au înmulțit și evenimentele neplăcute. Sâmbătă, 15.01.2022, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 13 cazuri, cu 14 persoane implicate. Unsprezece persoane s-au accidentat, 5 dintre acestea fiind trimise, cu echipajele SMURD/SAJ către unitățile spitalicești, pentru controale suplimentare de specialitate. Din nou, vorbim despre trei persoane care au necesitat transport după închiderea programului instalațiilor de transport pe cablu.

De la începutul sezonului, salvatorii montani din Poiana Brașov au intervenit în 119 cazuri, totalizând 132 persoane, care s-au accidentat, rătăcit sau care a trebuit să fie evacuate.

,,Sfătuim turiștii aflați la cabanele din zona superioară a masivului, să se intereseze de programul de funcționare a instalațiilor de transport pe cablu și să nu mai întârzie, pentru a putea prinde ultima cursă, în vederea coborârii în stațiune. Reamintim că orarul de funcționare a instalațiilor de transport pe cablu este între orele 9:00 și 16:00, iar inchiderea pârtiilor se face la jumătate de oră de la ultima cursă, adică în jurul orei 16:30. Dați dovadă de responsabilitate în practicarea sporturilor montane de iarnă, atât pentru siguranța proprie, cât și pentru a celor din jurul vostru!’’. Se spune în comunicatul Salvamont Brașov.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.