S-a pus piatra de temelie a Aeroportului Internatioanl Brasov-Ghimbav

S-a pus piatra de temelie a Aeroportului Internatioanl Brasov-Ghimbav

0 59

Data de 15 aprilie 2008 va ramane cu siguranta una de referinta pentru brasoveni. Este data la care s-a pus piatra de temelie a viitorului aeroport.
Santierul a fost deschis in prezenta Ministrului Transporturilor Ludovic Orban, a Presedintelui Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, a sefului comisiei de realizare a aeroportului, consilierul independent Iancu Vespasian Augustin si a Presedintelui firmei canadiene Intelcan, Ronald Weissberger. Acesta din urma a declarat ca este fericit ca s-a demarat lucrul, chiar daca de la momentul primelor discutii cu autoritatile judetene si pana acum a trecut foarte mult timp, datorita birocratiei.
Conducerea Consiliului Judetean ii da dreptate lui Weissberger in privinta asteptarii, remarcand ca Presedintele Intelcan a fost deosebit de rabdator „Daca era un alt investitor in afara domnului Weisberger ar fi plecat de mult”, a declarat presedintele Consiliului Judetean, Aristotel Cancescu, care la final de mandat are cu ce se lauda. „Am crezut in acest proiect si nu m-am descurajat, chiar daca au fost multe piedici. Stiam ca o sa reusim”, a declarat Presedintele Intelcan, argumentandu-si perseverenta.
Potrivit afirmatiilor lui Weissberger Aeroportul din Brasov va fi mai mare decat cele din Timisoara si Constanta. In ce priveste concurenta regionala, Presedintele Intelcan a tinut sa-I linisteasca pe sibieni: aeroportul din Brasov nu va concura cu Sibiul. De ce? Pentru simplul motiv ca la Sibiu “se face o treaba neprofesionista, pentru ca nu e normal ca aeroportul sa fie la mai mult de 50 de kilometri de oras”.
Viitorul aeroport de la Brasov va fi de categoria a III-a, ceea ce inseamna ca avioanele vor putea ateriza in orice conditii meteorologice.
In privinta finantarii, Weissberger a declarat ca aceasta va fi asigurata prin credite bancare contractate de la banci din Elvetia, Portugalia si Austria.
Asadar, toate lucrurile par a fi intrat pe fagasul normal si in doi ani am putea decola de la Brasov.
I-am cerut o scurta declaratie consilierului independent Iancu Vespasian, care s-a aflat in fruntea comisiei de realizare a aeroportului si a supervizat toate actiunile de pana acum.
“Sunt foarte bucuros ca alaturi de colegii mei care au crezut in acest proiect, pot sa bifez o asemnea realizare in mandatul care se apropie de final. Astfel de lucruri asteapta lumea de la noi, nu vorbe goale si atacuri la adresa adversarilor. Avem mult de recuperat pentru a ne compara cu alte tari din Uniunea Europeana si cuvantul de ordine trebuie sa fie “a face”. De vorbe suntem satui. In alta ordine de idei, a fost una dintre cele frumoase zile din viata mea si cred ca multi dintre cetatenii judetului imi impartasesc bucuria. A fost un volum imens de munca, dar a meritat. Inca o data tin sa multumesc Presedintelui CJ Brasov, Aristotel Cancescu pentru sprijin, dumnealui deschizand multe usi ce pareau blocate, Primariei Brasov, Primariei Ghimbav, Consiliilor Judetene Covasna si Harghita si colegilor consilieri care, in ciuda diferentelor de opinii politice, cand a fost vorba de aeroport au votat aproape in unanimitate pentru.”

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.