S-a intors Botorog!

S-a intors Botorog!

0 93

Poate sunt destui cei care, cu treburi sau in plimbare, trec mai des pe langa Prefectura, mirandu-se, in ultima vreme, ca lipseste protestatarul Brasovului, calificat la locul de munca, Gheorghe Botorog. Dar nu e niciun bai, omul si-a reluat locul langa institutie pentru binecunoscutele proteste.
Intre timp, cateva luni bune, omul a fost putintel priponit, ca sa se mai odihneasca si sa-i revina glasul.
In noua aparitie, Botorog s-a legat cu un lant de un butoi de plastic, dar nu a apucat sa-si desfasoare noul numar prea mult, fiind retinut si condus la sectia 1 de politisti, pentru verificari chipurile.
Intrucat nu mai are nici o interdictie, avand aceleasi drepturi ca oricare alt cetatean, Botorog a fost lasat sa plece pana la urma.

Botorog a lipsit “de la serviciu” din toamna anului trecut, fortat fiind de autoritati. Intre timp a fost si la “mititica”, masura fiind luata de instantele brasovene in baza acuzatiei de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, dupa ce a aruncat cu fecale prin centrul orasului.

Protestul sau, cel mai lung din istoria post-decembrista, dureaza din 2003, cand i-au fost confiscate de municipalitate cateva vaci si capre pe care le dusese sa pasca in Centrul Civic, unde era iarba mai grasa. Pentru animale Botorog nu a putut face dovada proprietatii si nu le-a putut rascumpara (de fapt, nici nu a mai vrut), astfel ca acestea au fost sacrificate.
Cei interesati de o revedere il pot gasi langa Prefectura pentru a-I oferi ceai, cafea sau ceva rachie, ca vremea este in racire.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.