S-a înființat Asociația Export Club București-Brașov-Bavaria

S-a înființat Asociația Export Club București-Brașov-Bavaria

0 575

O filială a Asociației Export Club București, ce are ca scop declarat sprijinirea mediului de afaceri în a se organiza reprezentativ, pentru întărirea relațiilor și schimburilor economice cu statele Uniunii Europene și în special cu cele din zona de limbă germană, a luat ființă vineri, la Brașov.
Vicepreședintele Asociației Export Club București-Brașov-Bavaria, Cristian Macedonschi, a declarat într-o conferință de presă că prin această asociere se dorește în primul rând oferirea de sprijin IMM-urilor.
„Deja s-au înscris cinci membri în Asociația Export Club București-Brașov-Bavaria, din domeniile IT, transporturi internaționale, import-export (subansamble auto și case modulare), producerii de băuturi alcoolice, dar și Clubul Economic German din Brașov. Mă aștept să vină reprezentanții IMM-urilor, cei care doresc să exporte, iar asociația are menirea să-i ajute. Firmele mici și mijlocii cu capital românesc se „împiedică” de obicei de bariere de limbă, de contacte, de organizare, iar noi putem să le punem la dispoziție infrastructura Asociației Export Club București-Brașov-Bavaria pentru întâlniri cu firme și oameni de afaceri din Bavaria. De asemenea, vom organiza mai des misiuni economice cu firme din Bavaria pentru stabilirea de noi relații”, a spus Macedonschi.
Bernd-Joachim Pantze, din partea conducerii clubului partener din Munchen (Germania), a precizat că de 25 de ani „s-a ocupat de România și de estul Europei”, în calitate de reprezentant al Ministerului bavarez al economiei.
„Într-o afacere, este nevoie de doi parteneri, unul care are ideea și altul care o pune în practică. Este necesar ca legăturile de afaceri ale firmelor mici și mijlocii, dar și ale celor mari din România, să se dezvolte, să se întărească,(…) să se dezvolte tot mai mult în mediul de afaceri de limbă germană — însemnând Germania, Austria, Elveția și, în primul rând, cu Bavaria”, a spus Pantze.
El a precizat că volumul schimburilor economice între România și Bavaria a fost, în anul 2004, de 4,3 miliarde de euro.
În România sunt prezente, în acest moment, peste 1300 de societăți bavareze, axându-se în special pe zona de IT și Auto. Conform lui Pantze, există reprezentanți ai acestui land în România, iar delegații economice și politice vizitează regulat România pentru susținerea intereselor economice. AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.