S-a incheiat prima etapa de inscriere in clasa pregatitoare

S-a incheiat prima etapa de inscriere in clasa pregatitoare

0 462

Parintii ai caror prichindei implinesc 6 ani pana la 31 august pot depune cererile de inscriere la unitatile scolare. Desi o pot face si online majoritatea parintilor care si-au inscris copiii din prima zi au preferat sa-si depuna dosarele la secretariatele scolilor. In cateva ore, aproape 150 de prescolari au fost inscrisi in clasa pregatitoare

Parintii ai caror prichindei au implinit 6 ani, sau o vor face pana la 31 august, au depus cererile de inscriere la unitatile scolare. Desi o pot face si online majoritatea parintilor care si-au inscris copiii inca din prima zi au preferat sa-si depuna dosarele la secretariatele scolilor. Din surse scolare, in primele ore, aproape 150 de prescolari au fost inscrisi in clasa pregatitoare.
Parintii care au preferat sa-si inscrie copiii din prima zi vor sa fie siguri ca nu vor intampina probleme. La fel cred si alti parinti sau bunici care au venit din prima zi sa-si inscrie micutii la scoala in clasa pregatitoare. Conteaza oferta educationala, dotarile, programul after school dar si rezultatele obtinute de elevi la examenele nationale sunt la fel de importante:clasa zero
Potrivit Metodologiei si calendarului de inscriere a copiilor in invatamantul primar, parintii sunt obligati sa ii inscrie in clasa pregatitoare pe copiii care implinesc 6 ani pana pe 31 august 2016 inclusiv.
Multe unitati scolare, mai ales din municipiu, se confrunta anual cu un numar mai mare de cereri decat numarul de locuri aprobate de inspectoratul scolar. Nu in toate scolile se pot crea clase in plus fata de cele estimate, spun reprezentantii inspectoratului scolar.
Prima etapa de inscriere in clasa pregatitoare se deruleaza pana pe 18 martie.
La Brasov, inainte ca inscrierile sa se incheie (vineri la ora 18.00), numarul celor mici care vor merge pentru prima data la scoala era de 4.639. La nivel national au fost inscrisi 141.035 de copii cu varsta de 6 ani.

Vifor Rotar & Vald T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.