S-a incheiat Festivalul de Dramaturgie Contemporana Brasov

S-a incheiat Festivalul de Dramaturgie Contemporana Brasov

0 59

Vineri s-a incheiat si a XXI-a editie a Festivalului de Dramaturgie Contemporana, desfasurat la Teatrul Dramatic Brasov, cu participarea mai multor teatre de prestigiu din tara.
Juriul, din care au facut parte criticii de teatru Andreea Dumitru, Oltita Cantec si Doru Mares, a acordat, tot vineri, premiile acestei a XXI-a editii a Festivalului de Dramaturgie Contemporana, care a avut loc in perioada 12-20 noiembrie. Iata si cum au fost acestea decernate.

Spectacolul „Lapte negru”, de Vasili Sigarev si pus in scena de teatrul brasovean “Sicã Alexandrescu”, a obþinut doua premii, cel pentru scenografie, acordat artistilor Mihai Madescu si Luana Dragoiescu, si premiul pentru cea mai buna actrita, acordat celei care a interpretat rolul casieritei, actrita Viorica Geanta Chelbea.

Premiul pentru cel mai bun actor a fost impartit de Ionut Caras, pentru rolul lui Gurevici interpretat in spectacolul “Noaptea Walpurgiei sau Pasii Comandorului”, pus in scena de Teatrul National din Cluj Napoca, si de Marcel Iures pentru rolul din piesa “Acasa la tata” de Mimi Branescu, jucata de Teatrul ACT din Bucuresti.

Controversatul spectacol “Omul perna”, de Martin McDonagh, in interpretarea tinerilor actori ai teatrului “Maria Filotti” din Braila, a castigat premiul pentru regie, acordat lui Radu Afrim, si premiul special al juriului.

Marele Premiu al Festivalului a fost acordat spectacolului “Noaptea Walpurgiei sau Pasii Comandorului”, tragedie in cinci acte de Venedikt Erofeev, piesa pusa in scena de Teatrul Naþional din Cluj Napoca.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.