S-a încheiat faza grupelor Campionatului European de fotbal; cum arată tabloul optimilor?

S-a încheiat faza grupelor Campionatului European de fotbal; cum arată tabloul optimilor?

0 66

Faza grupelor Campionatului European 2020 a luat sfârșit. Portugalia – Franța și Germania – Ungaria au fost meciurile care au închis această fază la EURO 2020. Ambele s-au încheiat la egalitate, scor 2-2, după meciuri palpitante, cu răsturnări de scor. Ungaria a fost performera zilei de ieri, după ce a ținut în șah și Germania, după ce anterior făcuse la fel în meciul cu Franța! Deși a tremurat în fața Ungariei, fiind condusă timp de aproximativ 20 de minute cu scorul de 2-1. Germania a obținut în cele din urmă calificarea, printr-un gol egalizator marcat în minutul 84. Acest lucru a bulversat serios ierarhia în Grupa F, care s-a dovedit a fi cea mai echilibrată și plină de neprevăzut din grupe. Cu toate că Ungaria a luptat de la egal la egal cu Franța, Germania și chiar și cu Portugalia, echipa care a plecat acasă și nu va juca în optimi. Făcând comparație cu Ucraina de exemplu, care a prins optimile, dar care nu a jucat nici pe departe ca Ungaria situația este oarecum paradoxală, dar face parte din fotbal, cu toate nedreptățile sale asumate sau nu.

Campioana mondială, Franța, a obținut calificarea în optimile de finală ale turneului final de pe primul loc al Grupei F și va juca în compania Elveției, pe Arena Națională din București, luni, pe 28 iunie, de la ora 22:00.

Cele mai bune patru echipe, clasate pe locul III, care au obținut calificarea în optimi, sunt : Portugalia, Cehia, Elveția și Ucraina.

Cum arată tabloul optimilor de la EURO 2020

Italia, Țara Galilor, Elveția, Belgia, Danemarca, Olanda, Austria, Ucraina, Anglia, Croația, Cehia, Suedia, Spania, Franța, Germania și Portugalia sunt echipele calificate în optimile de finală, iar meciurile sunt următoarele:

  • Țara Galilor – Danemarca (sâmbătă, 26 iunie, ora 19:00, Amsterdam)
  • Italia – Austria (sâmbătă, 26 iunie, ora 22:00, Londra)
  • Olanda – Cehia (duminică, 27 iunie, ora 19:00, Budapesta)
  • Belgia – Portugalia (duminică, 27 iunie, ora 22:00, Sevilla)
  • Croația – Spania (luni, 28 iunie, ora 19:00, Copenhaga)
  • Franța – Elveția (luni, 28 iunie, ora 22:00, București)
  • Anglia – Germania (marți, 29 iunie, ora 19:00, Londra)
  • Suedia – Ucraina (marți, 29 iunie, ora 22:00, Glasgow)

În sferturile de finală, am putea avea dueluri precum Portugalia – Italia sau Franța – Spania. Cristiano Ronaldo și Kylian Mbappe s-ar putea întâlni din nou, de această dată în faza semifinalelor.

În ultimul act al competiției, am putea vedea meciuri precum Franța – Germania, Franța – Anglia, Italia – Anglia sau Italia – Germania. Finala Campionatului European 2020 se va disputa pe 11 iulie, de la ora 22:00, pe Stadionul Wembley, din Londra.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.