S-a incheiat cursa pentru alegerile europarlamentare si Brasovul are 10 candidati

S-a incheiat cursa pentru alegerile europarlamentare si Brasovul are 10 candidati

0 167

Pe 25 noiembrie are loc evenimentul mult asteptat care a venit, in sfarsit, cu o intarziere destul de mare : alegerile europarlamentare.


La aceste prestigioase alegeri Brasovul are 10 representanti « de vaza » (speram noi). Batalia va fi destul de stransa daca tinem cont de faptul ca sunt zeci de romani care candideaza pntru un astfel de post, iar locurile disponibile sunt in numar de 35.


Cel mai bine cotat este deputatul social-democrat Titus Corlatean, care deschide lista depusa de PSD. De ce ? Pentru ca : are experienta in UE ca fost secretar de stat pe probleme de integrare in mandatuzl 2000-2004 si euro-observator pana in vara acestui an. Mihai David, liderul Organizatiei Municipale, se afla pe locul 18 pe lista PSD. Dragos David este i el un potential europarlamentar, fiind pe locul 9 pe lista PD. Cristian Stanesu din PRM este pe locul 4. Nicolae Vlad Popa este pe un merituoas loc 3, dar nu e pe lista potrivita. Partidul sau, PLD, condus de Theodor Stolojan, abia daca este bagat in seama de opinia publica. Ceilalti candidati nu prezinta un real interes pentru aceste alegeri, intrucat sunt pe la coada listelor partidelor din care fac parte: consilierul judetean PNL Vasile Ungureanu este pe locul 21, liderul UDMR Brasov, deputatul Attila Kovacs, pe locul al 17-lea, conservatorului Vasile Lazarescu este pe pozitia 23, penegistului Dorian Lungu pe locul al 24-lea, iar taranistul Ioan Vlasceanu ocupa abia locul 44.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.