S-a încheiat Campionatul European de Curling de la Brașov : Franța și...

S-a încheiat Campionatul European de Curling de la Brașov : Franța și Bulgaria, la masculin, Belarus și Slovacia, la feminin, laureatele competiției

0 101

După șase zile de întreceri, Campionatul European de Curling de la Brașov și-a desemnat echipele laureate.

Ultimul meci le-a adus față în față, pe reprezentativele masculine ale Bulgariei și Sloveniei. La capătul unui meci pasionant, care a necesitat o repriză suplimentară, Bulgaria a obținut o victorie, care i-a adus medaliile de argint și, totodată, calificarea în Divizia B a ediției viitoare a Campionatului European. Calificată în grupa superioară la masculin este și Franța, care a obținut medaliile de aur, după ce a trecut, cu 8-4, de Bulgaria.

La feminin, Belarus a învins în finala pentru medaliile de aur Slovacia, cu 8-6 și s-a calificat în Divizia B a europenelor feminine. Același pas l-a făcut și Slovacia, care a trebuit să învingă însă Austria, în meci decisiv.

Reprezentativele României s-au clasat astfel : România, pe locul 4, la masculin, în timp ce echipa fetelor nu s-a calificat în play-off.

La final, a avut loc o frumoasă festivitate, în care echipele au urcat podiumul de premiere, au primit medaliile și premiul din partea sponsorului oficial. De asemenea, au fost intonate imnurile echipelor medaliate cu aur, Franța, la masculin și Belarus, la feminin, după care au luat cuvântul oficialii, Alen Coliban, președintele Federației Române de Curling dar și reprezentantul Federației Mondiale de Culturism, care a mulțumit Brașovului pentru organizare.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.