S-a incheiat admiterea la liceu

S-a incheiat admiterea la liceu

0 60

Vineri, 20 iunie, a fost ultima zi in care absolventii claselor a VIII-a au mai putut completa si deune fisele de inscriere la liceu. Anul acesta, admiterea la liceu se face fara examen, prin repartizare computerizata, pe baza mediei de admitere, compusa din media generala obtinuta la tezele cu subiect unic si media claselor V-VIII. Ambele au o pondere de 50 la suta. Pana pe 27 iunie, elevii vor afla la ce liceu au fost admisi.
In acest an au absolvit clasa a-VIII-a 220.000 de elevi, iar numarul de locuri alocate pentru clasa a IX-a este de 239.000.

159 de absolventi sunt deja liceeni
La Brasov, absolventii claselor a VIII-a care s-au inscris la un liceu vocational au sustinut, la sfarsitul saptamanii trecute, probele de aptitudini, probe eliminatorii. Astfel, 159 de absolventi care au promovat aceste probe se pot considera deja liceeni, deoarece mediile lor de admitere le permit inscrierea. Dintre colegiile la care elevii au sustinut probe eliminatorii amintim: Seminarul Teologic “Dumitru Staniloae”, Colegiul Tehnic pentru Constructii si Arhitectura, Liceul de Arte Plastice, Liceul de Muzica, precum si Liceul cu Program Sportiv. Acolo unde au ramas locuri vacante urmeaza sa se mai organizeze probe de aptitudini, in cele doua sesiuni de admitere, din 5-6 iulie, respectiv 1-5 septembrie.

L.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.