S-a hotarat: Tractorul intra in lichidare

S-a hotarat: Tractorul intra in lichidare

0 133

Vineri, Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) uzinei Tractorul Brasov a decis ca disponibilizarea angajatilor de la Tractorul sa se faca in doua valuri. Primul sa cuprinda 1.800 de persoane, iar cel de-al doilea 123 de persoane. Totodata, s-a decis si dizolvarea Consiliului de Administratie.


Potrivit liderului sindical, Gheorghe Apostu, planul de restructurare de personal propus de Consiliul de Administratie a fost ca disponibilizarile sa se faca in doua etape, in prima sa plece 1.573 de angajati, iar in cea de-a doua 350. „Nu s-a aprobat planul propus de Consiliul de Administratie, ci cel impus de AVAS cu disponibilizarea a 1.800 de persoane in prima faza, si nu 1.573, cum a stabilit consiliul initial. Au fost voturi impotriva, dar degeaba”, a spus Apostu.


Primul val de disponibilizari se va realiza, cel mai devreme in 1 martie, in functie de decizia Guvernului, sau pana in 14 aprilie cel mai tarziu. Restul de 123 de persoane vor pleca in termen de sase luni de la data publicarii in Monitorul Oficial, din 14 februarie, a exceptarii de la legea insolventei pentru o perioada de sase luni, potrivit lui Apostu.


AGA a stabilit si administratorul unic al societatii, in persoana lui Laurentiu Antone, vicepresedintele filialei PNL Brasov. Actionarii Tractorul Brasov sunt AVAS (80,18%), SIF Transilvania (17,15%) si alti actionari (2,67%).


?


Bineinteles, muncitorii nu pot fi decat nemultumiti. Ei au anuntat ca luni, la ora 12.00, vor marsalui de la uzina si vor organiza un miting de protest in fata Prefecturii, la care vor participa sindicalistii de la Tractorul, Rulmentul si Nitramonia, dar si de la furnizorii din judetul Prahova si reprezentanti ai BNS din toata tara.


?


Disperare!


In cursul zilei de vineri, in timpul desfasurarii AGA, un muncitor de la Sectia Forja a amenintat ca isi da foc in fata uzinei. El a luat o sticla de benzina si a vrut sa isi toarne combustibilul pe haine. Pompierii si Politia au fost alertati si s-au deplasat la fata locului, iar dupa aproxiamtiv un sfert de ora au reusit sa il convinga pe muncitor sa renunte la gestul sau. Barbatul, in varsta de aproxiamtiv 40 de ani, a fost transportat la Sectia de Politie nr 3, unde a discutat o ora si jumatate cu consilierul psihologic al institutiei.


Potrivit liderului sindical Gheorghe Apostu, barbatul a vrut sa recurga la acest gest deoarece are probleme cu locuinta de serviciu. „Barbatul are o situatie mai dificila cu privire la o camera de nefamilisti in care locuieste. El mai are si o fata in clasa a zecea si este disperat. Oamenii sint disperati deoarece daca se inchide fabrica risca sa isi piarda locuintele”, a spus Apostu.


In urma protestului sau disperat, muncitorul a primit promisiunea de la AVAS ca i se va trimite un mandat, prin intermediul administratorului unic, prin care o sa i se ofere spre inchiriere o camera de 11 metri patrati intr-un bloc de nefamilisti, a mai spus Apostu.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.