S-a furat scara trambulinei de schi la Sacele

S-a furat scara trambulinei de schi la Sacele

0 89

Odata cu dezvoltarea Poienii Brasov ca statiune turistica, sariturile de la trambulina – disciplina a sporturilor de iarna – s-a mutat la Sacele, unde Clubul Sportiv Scolar Brasovia beneficiaza de o baza de antrenament si concursuri. Este vorba de trambulinele amenajate, in raport de varsta, in capatul strazii Valea Larga din Sacele. Iar la trambuline au fost amenajate si montate scari metalice pentru a se ajunge la punctul de plecare.
Recent insa o scara in lungime de 70 de metri a disparut, fiind pur si simplu furata de magraonii din cartierul Garcini. Din fericire – doar pe jumatate – aceasta a fost recuperata de la un centru de colectare a fierului vechi, insa nu mai poate fi utilizat,deoarece hotii au facut-o bucati – bucatele.

Lipsa scarii a fost observata marti de un angajat al gruparii sportive, care a anuntat imediat Politia.
La cateva ore de la sesizare, politistii i-au identificat si retinut pe suspecti. Acestia sunt Constantin Z. (24 de ani), Gheorghe B. (31 de ani) si Adrian B., (16 ani), ei fiind prezentati ieri instantei de judecatã cu propunere de arestare preventiva pentru furt calificat.
Scara, iniþial cu o lungime de 70 de metri, a fost recuperata in forma de bucati, de la un centru de primire fier vechi, unde fusese deja valorificata.

Si iata cum 60 de copii care activeaza in cadrul sectiei de sarituri cu schiurile a CSS Brasovia vor fi nevoiti acuma sa ocoleasca destul de mult pentru a ajunge an varful trambulinei, pierzand astfel din timpul de antrenament

Nu este pentru prima data cand hotii fura de la acest centru sportive. Ei au mai comis spargeri, furand echipament sportiv din magazine si alte obiecte din birourile antrenorilor.
Este cazul sa se ia masuri mai hotarate impotriva unor oameni care nu inteleg sa se incadreze in societate si care au ajuns sa fure pana si de la un club sportive cam sarac in dotari, cum sunt multe asemenea cluburi, unde sportul de performanta este practicat chiar numai din placere.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.