S-A FACUT DREPTATE! SOFERII BENEFICIAZA DE DREPTURILE OMULUI IN JUSTITIE…

S-A FACUT DREPTATE!
SOFERII BENEFICIAZA DE DREPTURILE OMULUI IN JUSTITIE…

0 111
Potrivit Codului Rutier, care intră în vigoare în ianuarie, conducătorii auto vor putea contesta hotărârea judecătorească prin care sunt soluÅ£ionate plângerile depuse împotriva proceselor verbale de constatare a contravenÅ£iilor rutiere. Asta în condiÅ£iile în care, pâna în prezent, o astfel de hotărâre judecătorească era definitivă ÅŸi irevocabilă.
Noua regulă a fost introdusă de Guvern în Codul rutier, prin ordonanţă de urgenţă. Mai exact, o dată cu aplicarea noilor prevederi, conducătorii auto vor avea o cale de recurs împotriva hotărârilor judecătoreÅŸti prin care instanÅ£a soluÅ£ionează plângerile împotriva procesului verbal de constatare a contravenÅ£iilor de circulaÅ£ie.
Acum, practic toate documentele subsecvente vor trebui readuse la situaÅ£ia iniÅ£ială. Åži plecând de aici, înseamna ca suspendarea dreptului de a conduce se va prelungi dupa perioada de solÅ£ionare definitiva de către instanţă a unei astfel de situaÅ£ii.
Dacă instanţa va stabili că este temeinică, persoana respectivă va avea dreptul la un recurs, care recurs va fi reprogramat, fara a se mai suspenda dreptul de a conduce.
Åži tot asa, iată că vom merge pe acest principiu, care sigur respectă drepturile omului. Dar, în planul siguranÅ£ei rutiere are imediat repercusiuni” declara Lucian Diniţă, ÅŸeful DirecÅ£iei Rutiere într-un interviu acordat pentru Jurnalul NaÅ£ional.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.