S-a descoperit o noua planeta

S-a descoperit o noua planeta

0 61

In cadrul ultimei misiuni spatiale europene a fost descoperita o noua planeta, care are aproximativ aceeasi marime ca Jupiter si se afla la o distanta de circa 3.000 de ani lumina de sistemul nostru solar, in constelatia Monoceros (Unicorn).
Planeta a primit numele de CoRot-Exo-4b, este gazoasa, are o compozitie similara celei a planetei Jupiter si nu va fi vizita in scurt timp de catre oameni, nu numai pentru ca este gazoasa si foarte fierbinte, ci si pentru ca este situata la o distanta mult prea mare de Terra.
Descoperirea a fost anuntata in cadrul unei conferinte internationale de astronomie, organizata la Universitatea din Saint Andrews, Marea Britanie. Misiunea spatiala in cursul careia s-a facut descoperirea planetei CoRot, a fost lansata in decembrie 2006 cu scopul de a identifica noi planete din afara sistemului nostru solar. Proiectul este coordonat de Agentia spatial? franceza (CNES), in colaborare cu alte agentii spatiale din Austria, Belgia, Germania, Spania, Brazilia si Agentia Spatiala Europeana (ESA).

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.