S-a deschis sezonul de schi

S-a deschis sezonul de schi

0 100
Avem zapada din belsug, partiile sunt intr-o stare excelenta, turistii si-au facut rezervari in Poiana Brasov asa ca distractia poate incepe. In aceasta seara autoritatile locale deschid oficial sezonul de iarna. Toti iubitorii sporturilor albe sunt invitati la concerte, focuri de artificii si spectaculoasa coborire cu faclii a monitorilor de schi.
Desi la Brasov se schiaza intens de mai bine de doua saptamani, deschiderea oficiala a sezonului de schi a avut loc doar acum, odata cu soltitiul de iarna. Data evenimentului tinand de o anumita traditie. Inca de la caderea primei zapezi s-a lucrat la foc continuu pentru ca domeniul schiabil sa fie pregatit sa primeasca valurile de schiori dornici sa se bucure de zapada.
Ratrackurile din dotarea administratorilor partiilor au intrat in paine cu 15 zile in urma pentru a batatori omatul iar tunurile de zapada artificiala a fost montate si puse in functiune. Totul pentru ca iubitorii schiului sa se bucure de niste partii excelente.
Stratul de zapada, in zona Postavarul, atinge 60 de centimetri in acest moment – si continua sa ninga. Mai mult decat atat, specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie spun ca stratul de omat de la munte se va conserva datorita temperaturilor foarte scazute care se vor inregistra pana la Craciun. Administratorii domeniului schiabil le amintesc cerlor care vor veni pe partii Decalogul schiorului, un set de reguli care trebuie respectate cu strictete pentru ca distratia sa nu fie compromisa de evenimente neplacute sau chiar de accidente tragice.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.