S-a decis: judetul Brasov va avea 4 senatori si 8 deputati

S-a decis: judetul Brasov va avea 4 senatori si 8 deputati

0 60

Potrivit Legii votului uninominal, un colegiu pentru alegerea senatorilor are 140.000 de locuitori iar un colegiu pentru alegerea deputatilor 70.000 de locuitori. Fiecare judet este impartit in colegii potrivit criteriului numeric enuntat.
In privinta numarului de senatori a fost clar de la inceout, vom avea 4 reprezentanti in Senatul Romaniei. In camera de Deputatilor insa, cu toate eforturile facute de parlamentarii brasoveni pentru a obtine 9 deputati, acest lucru nu este posibil, drept care vom avea doar 8. Pentru al noualea deputat mai aveam nevoie de locuitori, intrucat ramasese neacoperit doar un numar de 33.000 de locuitori. Fiind sub 50% din numarul de locuitori necesari pentru colegiu s-a decis ca Brasovul sa aiba 8 reprezentanti in Camera Deputatilor.
Pentru senatori sunt 2 colegii in municipiul Brasov si celelalte doua pentru grupele de localitati Sacele, Predeal, Budila, Tarlungeni, Teliu, Vama Buzaului, Prejmer, Harman, Rupea, Cata, Apata, Bod, Bunesti, Jibert, Feldioara, Ungra, Hoghiz, Homorod, Maierus, Oremnis, Halchiu, Racos, Sanpetru, Comana, Ticus si respectiv Victoria, Ucea, Vistea, Voila, Lisa, Recea, Beclean, Fagaras, Harseni, Cincu, Soars, Rasnov, Moieciu, Poiana Marului, Bran, Fundata, Codlea, Dumbravita, Sinca, Ghimbav, Vulcan, Sercaia, Parau, Mandra.
Ramane de vazut cum se va reface arondarea pentru deputati, avand in vedere ca propunerea facuta de brasoveni era pentru 9 deputati.

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.