S-a decis: de ziua copilului, la vot

S-a decis: de ziua copilului, la vot

0 74


Ei bine, daca pe 1 Iunie cei mici insista ca vor in parculet sau la cofetarie, se rezolva, dar numai dupa ce mami, tati, buni si bunu` voteaza. Asa a decis Guvernul: copiii vor primi de ziua lor un primar, un presedinte de Consiliu Judetean si consilieri.


Primul tur al alegerilor locale va avea loc la 1 iunie. Potrivit MIRA, al doilea tur de scrutin va avea loc la doua saptamani de la organizarea primului.


„MIRA va promova acest act normativ in sedinta de saptamana viitoare, urmand ca ulterior sa treaca la promovarea celorlalte hotarari privind masurile tehnice de organizare a alegerilor”, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru, citata de Rompres.


Guvernul a decalat data pusa in discutie anterior – 25 mai – pentru a fi mai mult timp de pregatire a organizarii in sistem uninominal si a alegerilor pentru presedintii consiliilor judetene. Decalarea ar fi necesara totodata in eventualitatea contestarii Legii uninominalului in privinta alegerii presedintilor de consilii judetene.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.