S-a dat startul la campania anti-spaga

S-a dat startul la campania anti-spaga

0 182

Ministerul Justitiei, in colaborare cu institutii publice centrale, a lansat marti, la Palatul Parlamentului, campania nationala FARA SPAGA. Campania se deruleaza in perioada octombrie – decembrie 2007 si isi propune cresterea gradului de informare a publicului larg cu privire la cauzele si formele de manifestare a coruptiei, contribuind astfel la cresterea capacitatii institutiilor si a cetatenilor de a lupta impotriva coruptiei mici. Mesajul central al campaniei este FARA SPAGA! Fara imbogatiti din banii tai! si urmareste responsabilizarea cetatenilor in lupta impotriva coruptiei.


In mesajul de deschidere, Ministrul Justitiei Tudor CHIUARIU, a declarat: „Lupta impotriva coruptiei este in mainile fiecaruia. Fiecare dintre noi putem spune NU spagilor si avem datoria de a o face. Acest reflex de rezolvare a problemelor trebuie sa inceteze”.


Campania cuprinde, pe langa componenta de comunicare nationala media, outdoor, indoor si online, si??urmatoarele activitati:


????????? diseminarea in institutiile publice a unor materiale informative privind prevederile legale si mijloacele de combatere a coruptiei mici,


????????? intalniri publice cu reprezentanti ai institutiilor publice centrale si locale, ai sectorului de afaceri, ai Guvernului si Parlamentului, precum si cu reprezentanti ai asociatiilor profesionale si ai mass-media in vederea cresterii capacitatii de combatere a coruptiei;


????????? campanii la nivelul institutiilor de invatamant din 10 centre universitare;


????????? dezvoltarea unui site de informare www.faraspaga.ro;


????????? ?emisiuni TV.In data de 15 octombrie 2007 a fost demarata Caravana anticoruptie care presupune o serie de intalniri intre reprezentanti ai institutiilor publice si cetateni. Caravana anticoruptie va ajunge in 17 orase si va aduce in discutie formele de manifestare a coruptiei in diferite sectoare de activitate si modalitatile legale si practice de preintampinare si combatere a actelor de coruptie.
„Campania nationala anti-coruptie FARA SPAGA este finantata de Uniunea Europeana prin programul Phare RO 2004/016-772.01.05.03, Imbunatatirea luptei impotriva coruptiei, iar implementarea ei este realizata prin consultanta asigurata de consortiul Ramboll Manangement, Transparency International Romania, Fundatia CONCEPT si Agentia de publicitate CAP, in perioada decembrie 2006 – ianuarie 2008.


Pentru informatii suplimentare, puteti contacta Ministerul Justitiei, la telefon 021 313 80 70, fax 021 310 16 64, persoana de contact Alina Costache, e-mail alina.costache@just.ro


Pentru informatii si eventuale reclamatii referitoare la proiectul PHARE: cfcu.phare@mfinante.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.