S-a dat sentinta in cazul Tanacu

S-a dat sentinta in cazul Tanacu

0 114

Fostul preot Petru Corogeanu de la Manastirea din Tanacu, judetul Vaslui, a fost condamnat, luni, la 14 ani de inchisoare, iar cele patru foste maicute au primit pedepse cu inchisoarea cuprinse intre 5 si 8 ani, pentru lipsire de libertate in mod ilegal, urmata de moartea victimei, in cazul mortii maicutei Irina Cornici.


Daniel Petru Corogeanu a fost condamnat la 14 ani de inchisoare, in timp ce fosta stareta a manastirii din Tanacu, Nicoleta Arcalianu, a fost condamnata la opt ani de inchisoare, sub aceeasi acuzatie. Celelalte trei maicute, Adina Cepraga, Simona Bardanas si Ela Otel, au primit cate cinci ani de inchisoare.


In acelasi timp, instanta a admis cererea mamei Irinei Cornici si i-a obligat pe cei cinci la plata unor despagubiri in solidar cu Episcopia Husilor, in valoare de 4.700 de lei drept daune civile si 5.000 de lei daune morale. Totodata, instanta a respins cererea mamai Irinei Cornici de plata a 4.500 de euro, pe care victima i-ar fi avut imprumutati unei familii din Caras Severin.


Sentinta pronuntata luni poate fi atacata cu recurs in termen de zece zile.


?


In 19 mai 2006, preotul Petru Corogeanu si cele patru maicute de la Manastirea „Sfanta Treime” din Tanacu au fost trimisi in judecata, fiind acuzati ca au determinat moartea Irinei Cornici. Maicuta Irina Cornici, in varsta de 23 de ani, a murit in chinuri groaznice, rastignita pe cruce timp de trei zile, fara a primi hrana si apa. Preotul Corogeanu si cele patru maicute ar fi sechestrat-o pe maicuta Irina Cornici intr-o chilie, legand-o de maini si de picioare cu sfori, ei sustinand ca au recurs la aceasta metoda pentru a scoate duhul rau din trupul tinerei. In 13 iunie 2005, din cauza manifestarilor violente ale tinerei, acestia au legat-o cu lanturi de o cruce de lemn si i-au pus un calus in gura facut dintr-un prosop. Maicuta a fost tinuta pe cruce timp de trei zile, fara mancare si intr-un pridvor unde era foarte racoare, murind trei zile mai tarziu.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.