S-a dat liber la asfaltari

S-a dat liber la asfaltari

0 143

Peste 100 de artere de circulatie din municipiu vor simtii gustul unui bitum proaspat. Majoritatea vor beneficia de reparatii capitale si reabilitari. Conducerea Primariei Brasov a inaintat, inca de anul trecut, planul de reabilitare al strazilor catre detinatorii de retele pentru a-si prevedea fondurile necesare si a se armoniza cu graficul municipalitatii.


Suma alocata pentru lucrari este de 58,51 milioane de lei. Printre primele lucrari care vor fi efectuate se numara largirea bretelei pe soseaua Cristianului, Aleea Brediceanu si Drumul Cernatului. Alte aproximativ 40 de artere, unde reabilitarea a fost demarata inca de anul trecut si va fi continuata si in acest an. Acestea se afla in toate cartierele din municipiu, printre ele aflandu-se strazile Argintului, Aluminiului, Emanuel Bernfeld si Manole Diamandi. De largirea benzilor de circulatie vor beneficia strazile Zizinului si Poienelor.


Exista si lucrari propuse a fi realizate in totalitate in acest an. Pentru inceput lucrarile vor fi demarate in zona istorica, pe strazile laturalnice (Alecu Russo, Johann Goth, Postavarului, Michael Weiss, Sf. Ioan, Mihail Sadoveanu si Piata Unirii).


In graficul de lucrari propuse a fi reabilitate de municipalitate se numara si carosabilul strazilor din cartierul Florilor, respectiv Rozelor, Liliacului, Violetelor, Nufarului. Se pare ca si brasovenii din cartierul Tractorul nu vor mai avea probleme cu gropile, strazile Independentei, Ciocanului, Reconstructiei, Tractoarelor si Oltet fiind in planul de reabilitare.


?


Noi sensuri giratorii


?


O data cu incalzirea vremii, vor aparea si noi sensuri giratorii in diferite zone ale Brasovului. „Am dat dispozitii si am avizat inceperea lucrarilor de refacere a zonei Poienelor cu intersectia Calea Bucuresti. Acolo va exista un sens giratoriu, iar de la Ciucas vom largi artera cu inca o banda de circulatie. In paralel cu realizarea noilor lucrari, de la capatul bulevardului Saturn e prevazuta si efectuarea unei benzi speciale pentru biciclisti. Vor fi delimitate trotuarele, inlocuiti stalpii de iluminat si se vor realiza noi parcari”, explica primarul George Scripcaru.


Se vor realiza doua sensuri giratorii in zona Cercului Militar, respectiv unul la baza drumului spre Poiana Brasov si altul la intersectia bulevardului Eroilor cu strada Muresenilor.


Detinatorii de retele de utilitati, reprezentantii Politiei Brasov, ai firmelor care au concesionat reparatiile la strazi (respectiv Vectra, Recon si Eurostrada), precum si angajati ai municipalitatii au fost convocati recent de primar la o sedinta de lucru. Intalnirea a avut ca scop efectuarea unei analize in vederea inceperii lucrarilor de reabilitare a arterelor de circulatie, a trotuarelor si aleilor din municipiu.


Marius OLA

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.