S-a aprobat în guvern lărgirea la patru benzi DN 1A

S-a aprobat în guvern lărgirea la patru benzi DN 1A

0 133

Tot astăzi, Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții Lărgire la patru benzi DN 1A și măsuri de siguranță rutieră pentru sectorul cuprins între Centura București și intersecția cu şoseaua Chitila-Mogoșoaia, din județul Ilfov. Este o investiție de peste 110 milioane de lei și va fi finanțată din fonduri externe nerambursabile, dar și de la bugetul de stat, iar un alt proiect la care aș vrea să fac referire este cel care va fi realizat la Timișoara, tot în domeniul infrastructurii de transport, așa cum anunța premierul Nicolae Ciucă la debutul ședinței de guvern. – investiții de peste 420 milioane de lei.
Este vorba de linia de cale ferată de la Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara, o linie care va permite transportul pasagerilor către municipiul Timișoara, dar și către alte orașe din România, o finanțare realizată din fonduri externe nerambursabile, PNRR, de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transportului și Infrastructurii, dar și din veniturile proprii ale CFR, alături de alte surse legal constituite, alte două proiecte de investiții, în valoare de 235 de milioane de lei urmând a fi realizate în Călărași, unde va fi reparat un pod, și la Turda, unde va fi realizată o sală de sport competitivă la nivel național.

Siguranță rutieră cu bani de la BEI
În ultima ședință a GuvernuluiCiucă a fost promovat și proiectul de lege prin care a fost aprobat contractul de finanțare investiții prioritare în domeniul siguranței rutiere în România.
Este vorba de un contract între România și Banca Europeană de Investiții, cu o valoare de 50 de milioane de euro.
Vor fi realizate în aproape 90 de locații pasaje sub- sau supraterane, sensuri giratorii și alte locații cu măsuri de canalizare, semnalizare, costul total al proiectului fiind de aproximativ 100 de milioane de euro, sumă la care se adaugă și TVA.
Mai exact investițiile vor fi realizate în 89 de locații, astfel:
* 6 pasaje supra/subterane,
* 40 de sensuri giratorii și
* 43 de locații unde se vor realiza măsuri de canalizare/semnalizare.Implementarea acestui contract va fi asigurată de Ministerul Transportului și Infrastructurii, prin intermediul CNAIR.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.