S-a ales firma care va reamenaja curtea Bisericii Negre

S-a ales firma care va reamenaja curtea Bisericii Negre

0 87

Doua firme de arhitectura, una din Brasov, cealalta din Bucuresti, vor reamenaja curtea Bisericii Negre! Juriul a ales proiectul care a mentinut identitatea curtii si a pus cel mai bine in evidenta toate elementele existente. Castigatorii au fost recompensati cu 6000 de euro.
In septembrie, Asociatia Salvati Centrul istoric, in parteneriat cu Primaria Brasov si Biserica Neagra, lansa concursul de proiecte pentru amenajarea curtii dintre monumentul istoric si cladirea colegiului Johannes Honterus. La concurs s-au inscris 49 de proiecte, dintre care 44 au fost admise spre jurizare, operatie care a avut loc in zilele de 18 si 19 noiembrie. Juriul a acordat premiul 1 si premiul 2 proiectelor care au iesit cel mai mult in evidenta si au raspuns cat mai bine cerintelor. La proiectul castigator, care a incercat si a si izbutit sa nu adauge nimic in plus fata de ce exista deja in proiectul initial, facut la 1884, au lucrat 12 persoane din cele doua firme de arhitectura. Proiectul castigator a fost premiat cu 6000 de euro, in timp ce premiul 2, in valoare de 2500 de euro, si a fost adjudecat de un birou de arhitectura din Bucuresti.
Biserica Neagra a ramas cel mai vizitat obiectiv turistic din Brasov. Anul acesta, peste 100 000 de vizitatori au trecut pragul edificiului care strajuieste de secole Piata Sfatului.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.