Ryanair, GermanWings si Easyjet, noii operatori aerieni de low-cost din Romania

Ryanair, GermanWings si Easyjet, noii operatori aerieni de low-cost din Romania

0 262

De asemenea, numarul romanilor care vor calatori in strainatate fie pentru a-si cauta de lucru, fie doar in scop turistic va creste. Astfel, operatorii aerieni low-cost vor deveni mult mai interesati de Romania.


?


Chiar daca deja exista companii de acest tip care opereaza din Romania si alte companii low-cost si-au anuntat intentia de a intra pe piata romaneasca din 2007: Ryanair, GermanWings si Easyjet. De la 1 ianuarie, orice companie autorizata in UE poate sa zboare fara probleme si in Romania. Aeroportul Baneasa din Bucuresti, gazda predilecta pentru companiile low-cost, asteapta o crestere cu 50 la suta a traficului, pina la un milion de pasageri in 2007.


?


Alti operatori isi vor extinde portofoliile. Astfel, compania maghiara low-cost Wizz Air va lansa primul zbor al companiei pe relatia Bucuresti – Londra pe 15 ianuarie. Pretul unei calatorii va fi de circa 150 de euro, inclusiv taxele de aeroport. Wizz Air, care a venit in Romania in vara anului 2006, operind pe ruta Targu-Mures – Budapesta, si-a extins numarul destinatiilor la sase: Barcelona, Roma, Milano, Londra, Dortmund si Budapesta, operate de pe trei aeroporturi: Tirgu-Mures, Arad si Henri Coanda din Bucuresti. Pe piata romaneasca au intrat si alte companii low-cost, precum SkyEurope din Slovacia, cu patru curse saptaminale pe ruta Bucuresti – Bratislava, respectiv Sofia – Bratislava. Cu acestea concureaza si compania romaneasca Blue-Air.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.