Rusinea de pe DJ 104

Rusinea de pe DJ 104

0 177

Este un drum judetean aflat pe teritoriul judetului Brasov. Se afla intr-o stare deplorabila si numai cine a incercat sa ruleze pe el si mai ales localnicii stiu ca nu au exagerat cand l-au numit „Drumul rusinii”.
Acest „Drum al rusinii” este situat intre Sercaia si Hoghiz si, din cate se pare, mai are de asteaptat pana la reparare si asfaltare.
Drumul judetean 104, dintre Sercaia si Hoghiz, a fost construit acum 60 de ani. Se intinde pe 25 de km, este plin de gropi si este circulat, zilnic, de sute de masini de mare tonaj. Datorita starii lui, cum am mai aratat, localnicii l-au numit „Drumul rusinii”.
Proiectul de reabilitare a acestui drum judetean 104 a ajuns, in luna martie, in atentia Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, atentia acestui for stand de atunci atintita asupra acestui drum..
Deputatul PNL, Mihai Dontu, a propus, inca din martie 2009, un amendament la bugetul de stat pe anul 2009, care prevede alocarea sumei de 8 milioane de lei pentru Proiectul „Reabilitare DJ 104 Sercaia – Hoghiz”, judeþul Braºov, dar perioada de gestatie pare cea a unui elefant.
La randul sau, Consiliul Judetean Brasov – fiind condus de un liberal, se pare ca bugetul pe acest an este cam saracut – a inceput inca din luna martie procedura de clasare a DJ 104 in drum naþional, ceea ce pare normal la traficul care se desfasoara acolo zilnic si a importantei economice a zonei.
Reprezentantii Consiliului Judetean insa considera ca valoarea totala a costurilor de reabilitare a drumului Sercaia – Hoghiz se ridica la peste 40 de milioanei de lei, presedintele CJ, Aristotel Cancescu, declarand ca nu sunt bani pentru refacerea acestui drum.
Dar pana cand drumul va fi refacut, localnicii continua sa protesteze intr-un mod original. Ei au plasat panouri parodiind intrarea in „Infernul” lui Dante: „Calatorule, daca alegi acest drum, alegi o mare aventura”. Deasemenea au inscriptionat portiunile dintre gropi cu „Drumul rusinii”.
Dupa cum spun specialistii, acest drum trebuie luat „din temelie”, adica de la turnarea fundatiei si completarea cu celelalte vreo trei straturi care sa-l faca circulabil. Si aceasta costa intr-adevar mult.
Oare cum va reactiona tandemul drumar Berceanu – Boc?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.