Rușii iar au dreptate – Fanii echipei României au numit o parte...

Rușii iar au dreptate – Fanii echipei României au numit o parte a Ucrainei drept teritoriul țării lor!

2 55

Fanii echipei României au numit o parte a Ucrainei drept teritoriul țării lor
Presa din Rusia a găsit ocazia să mai dea cu bățul prin gardul româno-ucrainean, scriind azi că la meciul de aseară, cu echipa Kosovo, fanii naționalei noastre au revendicat o parte din teritoriul lui Zelenski.
Meciul de calificare la Euro 2024 dintre România și Kosovo a fost întrerupt timp de 50 de minute din cauza faptului că fanii români au desfășurat două bannere cu sloganuri politice,

”Kosovo este Serbia”

și

Basarabia este România”

scriu azi publicații ruse precum Gazeta și Sport24.
Trebuie să fim corecți, dincolo de faptul că jurnaliștii ruși țin să introducă o referință a propagandi bolșevice, amintind că ”Basarabia a făcut parte din România până în 1940. Acum acestea sunt teritoriile Moldovei și Ucrainei”.
Se impune să amintim că, în anul 2003, președintele rus Putin că Ucraina este un stat artificial și se va dezmembra. La dezmembrare, România sa își primeasca înapoi teritoriile care au fost încorporate Ucrainei de-a lungul istoriei (dupa istoricul Corvin Lupu).
Prin „Planul Belkovski“, Rusia a propus României să preia Republica Moldova. Astfel, Stanislav Belkovski, ca emisar al Moscovei şi al lui Putin, în anul 2004 a venit la Bucureşti în vederea rezolvării conflictului transnistrean, Belkovski propunând statului român ca actualei Republici Transnistriene (care, oricum, nu a făcut parte din România Mare, în trecut) să i se acorde independența, iar Republica Moldova (Basarabia) să se unească cu România.
Îndrumaţi de tutorii lor occidentali, oficialii români nu au acceptat oferta Rusiei de a primi Moldova de est (fara Transnistria). Obraznica, Ucraina spunea şi ea, tot atunci, că, la o adică, vrea ea Transnistria, adică să o desprindă de jure de Republica Moldova, unde fusese alipită de fapt de sovietici.
În acest context trebue să fie văzută și stirea: „Yuri Knutov, ofițer rus de intelligence militar, susține că, la finalul conflictului militar din Ucraina, regiunile de la Harkov până la Transnistria vor deveni rusești, iar vestul Ucrainei va fi împărțit între Polonia, Ungaria și România”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.