RUSIA TREZESTE LA REALITATEA… terestra OCCIDENTUL!!

RUSIA TREZESTE LA REALITATEA… terestra OCCIDENTUL!!

0 340

Potrivit Centrului pentru Religie şi Geopolitică din Londra, propune eradicarea islamismului radical, la nivel global, avertizand ca nu este suficientă combaterea militară a organizaţiei teroriste Stat Islamic, fiind necesară o luptă „intelectuală şi teologică” împotriva ideologiei promovate de SI.
Studiul, care urmează să fie publicat IERI, susţine că, în Siria, se află cele mai multe grupuri islamiste ,Cea mai mare ameninţare pentru comunitatea internaţională o reprezintă grupurile care susţin ideologia SI, dar care au fost ignorate  pana cand americanii  nu au „cazut la pace” cu  Rusia,recunoscandu-si politica  gresita in Irak si Siria!.
Centrul pentru Religie şi Geopolitică, care aparţine Fundaţiei religioase a lui Tony Blair, fostul premier al Marii Britanii, avertizează că aproximativ 100.000 de rebeli sirieni, ce constituie o treime dintre grupurile insurgente din Siria, împărtăşesc ideologia SI, care se bazează, printre altele, pe crearea unui califat… inclusiv antiamerican.ISIS ca
S-a inteles, in sfarsit, ca incercările SUA de a distinge rebelii moderaţi de cei extremişti sunt zadarnice, deoarece rar se întâmpla ca grupurile să facă această diferenţiere. Aproximativ 60% dintre principalele grupări rebele din Siria sunt formate din islamişti extremişti şi multe grupări împărtăşesc aceleaşi idei. Mai mult,  un sfert dintre rebelii monitorizaţi nu împărtăşesc nicio ideologie şi mulţi sunt dispuşi să lupte alături de extremişti. Şi chiar dacă reţeaua SI este combătută, luptătorii dispersaţi şi alţi extremişti ar putea organiza atacuri în afara Siriei sub sloganul „Occidentul a distrus Califatul”, avertizează centrul.
Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a adoptat în unanimitate o rezoluţie care prevede lansarea procesului de pace în Siria, în ianuarie, printr-un armistiţiu şi prin negocieri ale Administraţiei Bashar al-Assad şi opoziţia moderată. Rezoluţia prevede un armistiţiu general şi iniţierea negocierilor între grupurile opoziţiei moderate şi Administraţia Bashar al-Assad pentru o conducere unitară în şase luni, fără a exista vreo sugestie referitoare la viitorul preşedintelui sirian. Planul este susţinut de Rusia şi Iran, dar contestat deocamdata de Occident.
Centrul avertizează că, indiferent de plecarea lui Bashar al-Assad de la conducerea ţării, războiul din ţară tot se va extinde cel mai probabil. Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic. Bilanţul conflictului depăşeşte 250.000 de morţi.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.