Rusia sare-n sus la declaratiile lui Basescu

Rusia sare-n sus la declaratiile lui Basescu

0 284

E stiut ca Traian Basescu nu prea le are cu diplomatia. Nu degeaba, in urma unor vizite pe care le-a facut peste hotare, Basescu s-a ales cu renumele de presedintele care face gafe. Sa ne amintim numai de Franta, pe care presedintele nostru a sfatuit-o sa-si mai tina gura si sa nu ne mai dea lectii.


Mai recent, invectivele adresate Rusiei, in mai multe randuri, au atras mania autoritatilor din aceasta tara, dar si a unor personaje autohtone care i-au atras atentia sefului de stat ca nu se cade sa se puna rau cu rusii.


La Bruxelle, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, i-a reprosat omologului sau roman Mihai Razvan Ungureanu recentele declaratii neprietenoase la adresa Moscovei, facute de presedintele Traian Basescu. Seful diplomatiei rusesti sustine ca afirmatiile presedintelui Romaniei la adresa Rusiei au influentat negativ relatiile bilaterale.


Traian Basescu a declarat, in aceasta vara, in Statele Unite, ca Marea Neagra ar fi un lac rusesc, pentru ca Rusia nu doreste internationalizarea problemelor din zona.


Seful statului a facut, de asemenea, in noiembrie, referiri privind interesul Rusiei de a mentine conflictele inghetate in zona Marii Negre. Mai mult, Traian Basescu a denuntat monopolul energetic al Rusiei, care ar impiedica reformele in regiune.


?


La randul sau, Ministerul roman de Externe precizeaza intr-un comunicat ca minstrul Mihai Razvan Ungureanu a declarat ca spera ca aspectele tehnice ale aderarii Romaniei la Uniunea Europeana sa nu fie politizate in mod inutil. Declaratia este o referire la faptul ca inalti oficiali rusi si-au exprimat recent rezervele privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.