Rusia a declanșat, alături de China, cel mai mare exerciţiu militar din...

Rusia a declanșat, alături de China, cel mai mare exerciţiu militar din istoria sa modernă!!

0 68
 La Moskova, Gazeta.ru, detaliaza că în Extremul Orient siberian au început manevrele militare Vostok-2018, cu participarea a aproape 300.000 de militari,a sapte mii de tancuri ,zeci de mii de mașini blindatemii de elicoptere, avioane și  in premiera, manevre comune cu  vehicule aeriene fără pilot.
Cu mare interes este asteptat momentul cand , la una dintre etapele exerciţiului vor participa şi forțe militare din Mongolia și din China, adaugă publicaţia rusă.
Kremlinul depune eforturi susţinute pentru a-şi etala forţa militară din cauza relaţiilor sale în continuă deteriorare cu Occidentul”, remarcă revista Newsweek, explicând că în fiecare an Rusia organizează astfel de manevre pe care le prezintă, în general, ca fiind cele mai mari şi cu cifre oarecum…exagerate. „Cu totul semnificativă este însă participarea pentru prima oară a Chinei la aceste exerciţii”, mai scrie revista americană, comentând că deşi demersul este simbolic, el reflectă adâncirea relaţiilor dintre cele două ţări.
„Atât Rusia, cât şi China sunt nemulţumite de ceea ce, în opinia lor, ar fi o ordine internaţională nedreaptă, dominată de Statele Unite. În ultimul deceniu, cele două ţări şi-au lărgit cooperarea economică şi politică, iar participarea Chinei la manevrele militare ale Rusiei sugerează că se are în vedere şi o cooperare mai largă în probleme de securitate”, mai scrie Newsweek.
Şi Washington Post consideră că Beijingul şi Moscova doresc să transmită un „mesaj fără echivoc” Washingtonului, şi anume că aceşti doi rivali istoricidevin aliaţi pentru a înfrunta Statele Unite.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.