Rulmentul Brasov este DE VANZARE

Rulmentul Brasov este DE VANZARE

0 59

Productiva uzina de altadata, mandria conducerii comuniste si pilon de baza al industrializarii Romaniei, Rulmentul Brasov se dezintegreaza, iar „praful de pe pusca” ce a mai ramas din gloria de mult apusa este scos la vanzare.
Consortiul de lichidatori format din Casa de Insolventa Transilvania SPRL Cluj Napoca si RVA Insolvency Specialists SPRL Bucuresti, creditori ai Rulmentul Brasov, au aprobat miercuri, 28.10.2009, procedura de vanzare pe bucati a activelor uzinei, prima licitatie publica cu strigare urmand sa fie organizata la jumatatea lunii noiembrie.
Sumele care urmeaza sa fie distribuite creditorilor fie in numerar, fie prin dare in plata a unor bunuri sunt de 32.543.890 de euro, pentru cei care vor fi platiti in numerar fiind „rezervata” suma de 4,4 mil. euro, AVAS, ANAF, ANV si Directia Fiscala urmand sa primeasca anumite imobile in contul creantelor.
Potrivit „Memoriului de prezentare”: „Actualizarea evaluarii se impunea din perspectiva a trei argumente majore: in propunerile lichidatorilor judiciari de dare in plata aceasta urma sa se efectueze la ultima valoare aprobata de creditori pentru intreaga platforma, modalitate de calcul cu care nu era de acord constant creditorul AVAS, apoi valoarea de piata a bunurilor s-a modificat semnificativ de la ultima evaluare din decembrie 2007 si, in cele din urma, OMF 486/2007 impune ca din dosarul de dare in plata sa faca parte si raportul de evaluare al bunurilor, iar normele interne ale AVAS impun ca raportul de evaluare sa fie intocmit de catre un evaluator agreat de AVAS”, se precizeaza in Memoriul citat de Mediafax.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.