Rulmentul Brasov a 8-a strigare

Rulmentul Brasov a 8-a strigare

0 65

Joi a fost programata cea de a 8-a licitatie pentru vanzarea societatii comerciale Rulmentul Brasov, dar si de aceasta data nu s-a prezentat nici un ofertant. Pe parcursul celor opt incercari esuate, pretul falimentarei uzine cu capital majoritar de stat a fost scazut semnificativ, dar fara nici un efect.
Uzina continua sa raman un caz atipic in peisajul industriei brasovene pe stil vechi. Daca personalul a fost disponibilizat in totalitate cu acordarea de salarii compensatorii inca de anul trecut, activele societatii, inclusiv cele 140 de hectare de teren si cladiri cu utilitati din intravilanul municipiului, se dovedesc a fi neatractive pentru investitorii romani sau straini. AVAS, actionarul majoritar de la Rulmentul, a impus initial un pret de strigare de 70 de milioane de euro pentru active, dar acum pretul a scazut inutil la 40,3 milioane de euro. Nimeni nu s-a inscris la licitatie. In mediile de afaceri se vehiculeaza ca pretul optim ar trebui sa fie de 28-30 de milioane de euro. Cazul ramane, asadar, atipic pentru ca recent noul proprietar de la Tractorul, platforma vecina, si-a anuntat vaste intentii imobiliare. In teorie, aceste proiecte puteau foarte bine sa genereze un interes sporit pentru Rulmentul, o crestere si nu o scadere a pretului de strigare; realitatea ultimelor tentative de vanzare demonstreaza, la prima vedere, contrariul.
Gurile rele spun ca suntem in fata unui scenariu si regii fara precedent din care nu va pierde decat cel obisnuit sa o faca – statul roman. Fara sa punem la socoteala stocurile de materiale, piese de schimb, si produse finite precum si fierul vechi, niste ciubucuri, cele 140 ha cu doar 50-60 (sub evaluare) euro pe metrul patrat fac cu mult peste cat a cerut AVAS-ul la startul licitatiei.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.