Rulmentul a scos caietul de sarcini la licitatie

Rulmentul a scos caietul de sarcini la licitatie

0 71

Pe 29 martie va avea loc o noua licitatie, a treia, pentru vanzarea platformei industriale Rulmentul. Casa de Insolventa Transilvania (CITR) SPRL Cluj-Napoca si RVA Insolvency Specialists SPRL Bucurest, firmele care se ocupa de aceasta tranzactie, au stabilit suma de pornire a licitatiei la 70,022 milioane euro, documentele de inscriere si cele referitoare la garantia de participare urmand sa fie depuse pana cel tarziu 27 martie.
Pentru 5000 de lei plus TVA cei interesati au putut achizitiona caietele de sarcini. Cei interesati au acces direct la activul oferit spre vanzare, dar cu programare si conditionat de semnarea unui protocol de vizitare, care cuprinde clauze de confidentialitate.
Actionarul majoritar al uzinei este statul roman, prin Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului. AVAS detine 50,89 % din capitalul social al societatii, fiind totodata unul dintre cei mai mari creditori. Valoarea preliminara a datoriilor totale ale societatii Rulmentul Brasov se ridica la 78 de milioane de euro.
Achizitionarea fabricii este vanate de mai multi oameni de afaceri care sunt interesati in special de terenul pe care se afla platforma. Terenul cu o suprafata totala de 441.039 metri patrati, pe care este amplasata uzina Rulmentul, a fost evaluata la 39,69 milioane de euro, pretul pentru un metru patrat fiind stabilit la 90 de euro. Se pare ca platforma are o suprafata prea mare, activitatea uzinei putand fi restransa la un teren de circa 270.000 de metri patrati, restul acesteia putand fi utilizat in alte scopuri.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.