Rugby-ul electoral incepe la Brasov cu un meci de ping-pong

Rugby-ul electoral incepe la Brasov cu un meci de ping-pong

0 79

Bugetele trec, contestatiile raman. Cam asa poate fi rezumat tabloul reactiilor dupa votarea celor doua bugete ale Brasovului, cel local si cel judetean. Nici nu s-a incheiat bine votul in forul judetean ca deputatul PDL Dumitru Puchianu era deja chitit sa atace in contencios administrativ hotararea prin care consilierii judeteni aprobau dimensiunile tescherelei judetene. Motivele lui Puchianu au farmecul dezvaluirilor pe care le face de obicei vocalul pedelist in absolut orice fel de subiect ce are legatura cu activitatea la limita legii a presedintelui Consiliului Judetean, Aristotel Cancescu. In cazul bugetului, vajnicul branean s-a exprimat la fel de pitoresc, vorbind despre veleitatile de agentie turistica si de impresariat artistic ale Consiliului Judetean, sub indrumarea starostelui sau. Aluzia este transparenta la autobuzul mastodont pe fereastra caruia Consiliul a azvarlit anul trecut 11 miliarde de lei vechi, ca sa-i intepeneasca pe stradutele din Schei pe turistii amatori de senzatii tari. Sau la chiolhanurile si manifestatiile cu iz de folclor fezandat in care acelasi consiliu investeste cu ravna demna de o replica masculina a Marioarei Murarescu.


Genul asta lejer deplasat de reactii post-coitum este justificat de apatia cu care reactioneaza consilierii de alta culoare decat PNL la initiativele presedintelui CJ in lunga perioada ce precede votul. In cazul autobuzul, a fost nevoie ca mamutul pe roti sa fie prezentat personal de Aristotel Cancescu pentru ca omul de rand, dar si consilierii pedelisti sa realizeze dimensiunile investitiei de 300.000 de euro, la votarea careia n-au reactionat in nici un fel. Barbatusii PDL din coasta lui Cancescu, indiferent ca este vorba despre un Barbat veritabil precum Traian, sau de imitatiile Rasaliu, Butaru sau Staicu, sar cu gura pe buget abia la votul final cand nu mai e nimic de facut in afara unei scenete de stropseala de bifat in condicuta partidului la rubrica mari gesturi politice.


Pentru ca masinaria de vot a Consiliului Judetean functioneaza cu aceeasi eficienta cu care presteaza si cea a Consiliului Local. Nu e loc de surprize. Desi, in Consiliul Local, parca tot a incaput una cand cei trei consilieri PSD au ridicat mainile la strigarea „E cineva impotriva?”. Consilierului peledist de circumstanta Vasile Kraila i s-a parut ca trioul pesedist ar fi votat favorabil bugetul pe capitole, pentru ca la votul final sa se contreze, conformandu-se astfel, zice el, directivei sefului PSD pe municipiu Mihai David. Acesta neaga aberatiile despre orice vot favorabil dat de PSD bugetului local si il trimite pe Kraila sa joace ping-pong in loc sa faca politica.


Tenisul de masa pomenit de David o fi doar incalzirea. Pentru ca, dupa cum s-au asezat deja in teren cele doua tabere, turneul de rugby electoral a si inceput la Brasov.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.