Roza vanturilor, nodul marinaresc, barca si sobolanul de apa, propuneri de sigle

Roza vanturilor, nodul marinaresc, barca si sobolanul de apa, propuneri de sigle

0 137

Democrat-liberalii-populari (etc.) au discutat sambata, si tot printre nameti brasoveni, ca de aia este unul din vicepresedintii lor primar de Brasov, timp de peste sase ore strategia in perspectiva alegerilor interne din acest an. Si, lucrul cel mai greu schimbarea siglei a fost un subiect mult discutat si intors pe toate fetele, fiind adusa in discutie adoptarea mai multor simboluri: roza vanturilor, nodul marinaresc, ancora si, dupa cum mi-a soptit un pitigoi, sobolanul de apa sarata.
Potrivit unor surse din partid, care s-au aflat in spatele usilor inchise, vicepresedintele Sorin Frunzaverde a venit la reuniunea de sambata cu ideea ca noua sigla a partidului, in urma redefinirii doctrinare care urmeaza sa aiba loc in acest an, sa fie reprezentata de un simbol european, respectiv roza vanturilor.

In replica, deputatul Toader Paleologu, fost ministru al Culturii, a propus, la randul sau, dar in gluma, ca noua sigla sa fie un nod marinaresc sau, de ce nu, chiar o barca, spre amuzamentul celor din sala.

Si iata inca o dovada a incapacitatii pedelistilor de a gandi ceva nou, asta spun referindu-ma nu numai la sigla, ci si la guvernarea tarii.
Trebuie stiut faptul ca roza vanturilor reprezinta elementul central din sigla NATO, care a fost adoptata ca simbol al Aliantei Nord – Atlantice de catre Consiliul Atlanticului de Nord in octombrie 1953.

Cercul reprezinta unitatea si cooperarea, in timp ce roza vanturilor simbolizeaza directia comuna spre pace pe care o urmeaza statele membre ale organizatiei. Trebuie sa mai amintesc ce pasnice au fost trupele NATO, mai ales in ultimele doua decenii?
Si alti democrat-liberali au venit cu propuneri privind noua sigla a partidului. Cristian Preda a propus marul, in timp ce vicepresedintele Ioan Oltean a propus para, nemulþumit de ideea colegului sau europarlamentar. Ma mir de ce nu a propus nimeni banana, atat de indragita de maimute!

Discutiile din cadrul sedintei Colegiului Director s-au centrat pe redefinirea ideologica a PD-L, vicepresedintele Sorin Frunzaverde vorbind despre necesitatea schimbarii numelui si a siglei partidului, precum si despre clarificarea doctrinara spre curentul popular si eliminarea celui liberal, spre nemultumirea intima a catorva participanti.
El a fost sustinut in argumentatie si de europarlamentarii Cristian Preda si Monica Macovei, adepti ai acestei schimbari.

Potrivit unor surse, marea majoritate a liderilor partidului au transmis ca aceasta discutie privind ideologia, desi necesara, nu trebuie sa acapareze intreaga actiune a partidului in perioada urmatoare, importante fiind acþiunile atat in plan guvernamntal cat si in plan local.
Si oamenii au dreptate. Ce atata ideologie, ce atata doctrina, cand, si fara ele, s-a ajuns la putere si la ciolanul cel gras.

Unul dintre cei care s-au declarat impotriva manierei de discutii contradictorii, prin intermediul blogurilor, intre liderii PD-L, a fost europarlamentarul Traian Ungureanu. Acesta si-a exprimat dezacordul fata de modul in care a ales Cristian Preda sa isi exprime opiniile, considerand ca era mult mai corect sa vina cu aceste idei si critici in cadrul partidului, mai ales ca liderii i-au transmis ca sunt deschisi la dialog pe aceasta tema. Se pare ca Preda a scapat, cel putin pentru o vreme si, poate, postarilor pe blog, de matrasire, darn u se stie pana cand.

Si uite asa, cine a fost sambata prin Poiana, a putut observa cum zapada a inceput pe alocuri sa se topeasca, sfaraind unde venea in contact cu efectele intensei gandiri pedeliste. Noroc ca se anunta noi ninsori, altfel in poiana ar veni primavera prea de timpuriu.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.